Subscribe Us

test

احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

الخميس، 4 مارس 2021

الريد فيلفت

 الريد فيلفت 




المقادير

‫- كوب ونص زبده‬
- كوب ونص السكر
- 3 بيضات
- 2 معلقه كبيره كاكاو
- كيس ونص لون أحمر "خاص بالاكل بالحلويات"
‫- معلقه صغيره من الملح‬
- 2 كوب ونص دقيق
- معلقه صغيره فانيليا
- كوب لبن رايب
- معلقه صغيره بيكنج بودر
- معلقه كبيره من الخل

مقادير كريمة التزيين
- ‫ربع كيلو جبنه كريمي ناعمه‬
- 2 كوب سكر بودره
- معلقه صغيره فانيليا ويفضل تكون سايله
- مكعب صغير زبده حوالي 110جرام

طريقة التحضير
- باستخدام المضرب‬ الكهربائي اخلطي الزبده والسكر واضربيهم كويس على السرعه المتوسطه، وبعدين حطي البيض والفانيليا واضربيهم كويس برضه وعلى نفس السرعه.
- هتجيبي طبق صغير وتخلطي فيه اللون الأحمر مع الكاكاو وبعدين هتحطيهم مع البيض والسكر.
‫- حطي الملح والدقيق والبيكنج بودر واللبن الرايب على الخليط الاساسي ، واخلطيهم كويس، وبعدين هتضيفي معلقة الخل واخفقي جيداً.‬
- لما تتأكدي ان القوام متجانس واللون مكفي الخليط، هتحطي الخليط فى قالب الكيك، ودخليه في الفرن على درجة حراره 180 درجه، لمدة ساعه كامله.
- هتخرجي الكيك من الفرن وتسبيه تلت ساعه يبرد، وبعدين تقسمي الكيك 3 طبقات بسكينه رفيعه من النص.

طريقة عمل كريمة التزيين 
‫- تخلطي الزبده و الجبنه الكريمي بالمضرب كويس جدا.‬
- ضيفي السكر البودره للخليط، على مرتين "نص الكميه الاول وبعدين حطي باقى السكر واضربيه.
- حطي الفانيليا واتاكدي ان الخفق تمام لحد ما القوام يبقى متجانس وجاهز .
‫- هتفردي الكريمه بين الطبقات، وبعدين تغطي بيها الكيك من برا وتتأكدي إن مافيش أي أجزاء بارزة من الكيك.‬
حسب رغبتك ممكن تضيفي شرايح فراوله او ترشي السطح والجوانب باللون الأحمر.
- دخليها التلاجه قبل التقديم ب 3 ساعات على الاقل






الريد فيلفت

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????