أسهل تتبيلة لجوانح الدجاج في الخلاط والطعم؟ ولا في المطاعم
أجنحة الدجاج المشوية في الفرن بتتبيلة في الخلاط – أسهل وصفة بطعم لا يقاوم
![]() |
| أسهل تتبيلة لجوانح الدجاج في الخلاط والطعم؟ ولا في المطاعم |
📝 المكونات:
1 كيلو جوانح دجاج
بصلة متوسطة
5 فصوص ثوم
1 ملعقة كبيرة صلصة طماطم (أو 2 حبة طماطم لو مش متوفرة الصلصة)
1/2 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة بابريكا
1 ملعقة صغيرة زعتر
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة بهارات مشكلة
1/4 كوب زيت
1/4 كوب عصير ليمون
ممكن تضيفي ربع كوب ماء لو التتبيلة محتاجة تخفيف
👩🍳 طريقة التحضير:
في الخلاط الكهربائي، ضعي البصل، الثوم، الصلصة (أو الطماطم)، الزيت، التوابل، والليمون، واضربيهم كويس جداً لحد ما تحصلي على تتبيلة ناعمة ولذيذة.
قلّبي الجوانح كويس في التتبيلة، وسيبيها في التلاجة على الأقل ساعة (ولو أكتر يكون أفضل).
سخني الفرن على درجة حرارة 200، وافردي الجوانح بالتتبيلة في صينية.
دخليها الفرن لمدة من 35 إلى 40 دقيقة، أو لحد ما تاخد لون ذهبي مقرمش وتستوي كويس.

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق