Post Top Ad

الاثنين، 16 يونيو 2025

طاجن الفول بالبيض والجبنة: فطار وعشاء موفر ومغذي ولذيذ!

 طاجن الفول بالبيض والجبنة: فطار وعشاء موفر ومغذي ولذيذ! 
%D8%B7%D8%A7%D8%AC%D9%86%20%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%88%D9%84%20%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%8A%D8%B6%20%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AC%D8%A8%D9%86%D8%A9

هل تبحثين عن وجبة شهية، مشبعة، وغنية بالبروتين، وفي نفس الوقت تكون اقتصادية على ميزانيتك؟ طاجن الفول بالبيض والجبنة هو الحل الأمثل! الوجبة دي مثالية للفطار أو العشاء، وسهلة التحضير، وهتخليكي تستمتعي بطعم رائع من غير تكاليف كتير.

ليه طاجن الفول اختيار ممتاز؟

الفول المدمس هو كنز في بيوتنا العربية. ليه بنعتبره وجبة اقتصادية ومغذية؟

  • مصدر ممتاز للبروتين النباتي: الفول غني بالبروتين، وده بيخليه بديل رائع للحوم، خصوصًا لو كنتِ بتقللي من استهلاكها أو بتدوري على خيارات نباتية. البروتين بيساعد على بناء العضلات والشعور بالشبع لفترة طويلة.
  • غني بالألياف: الألياف الموجودة في الفول بتساعد على تحسين الهضم، وبتنظم مستوى السكر في الدم، وبتديكي إحساس بالشبع وده بيساعد في التحكم في الوزن.
  • اقتصادي ومتاح: الفول من أرخص البقوليات، ومتوفر في كل مكان، وده بيخليه اختيار ذكي لأي ميزانية.
  • متعدد الاستخدامات: ممكن تعملي منه وصفات لا حصر لها، وده اللي هنشوفه في طاجن الفول بالبيض والجبنة!

وصفة طاجن الفول بالبيض والجبنة: شهي وسهل وموفر

المكونات:

  • 1 علبة فول مدمس (400 جرام) أو ما يعادلها لو بتدمسي الفول في البيت
  • 2-3 حبة بيض (حسب الرغبة وعدد الأشخاص)
  • كوب جبنة بيضاء مفتتة (فيتا أو جبنة قريش) أو جبنة رومي مبشورة (حسب المتوفر)
  • 1 بصلة صغيرة مفرومة ناعم (اختياري)
  • 1 طماطم متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة
  • 1 فلفل أخضر صغير مقطع مكعبات صغيرة (أو فلفل حار لو بتحبي)
  • 1 ملعقة كبيرة زيت زيتون أو أي زيت نباتي
  • ملعقة صغيرة كمون (مهم جدًا مع الفول)
  • رشة شطة (اختياري)
  • ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
  • بقدونس مفروم للتزيين (اختياري)

طريقة التحضير:

  1. جهزوا الفول: افتحي علبة الفول واغسليه كويس تحت المية الجارية عشان تتخلصي من المواد الحافظة. ممكن تهرسيه هرسة خفيفة بالشوكة أو تسيبيه حب زي ما هو، حسب ما بتحبي.
  2. شوحوا الخضار (اختياري): في طاجن فخار أو مقلاة مناسبة لدخول الفرن، سخّني زيت الزيتون على نار متوسطة. لو هتستخدمي البصل، ضيفيه وقلبيه لحد ما يدبل ويشف، حوالي 2-3 دقايق.
  3. ضيفي الطماطم والفلفل: بعدين ضيفي مكعبات الطماطم والفلفل الأخضر. قلبي لمدة 3-5 دقايق لحد ما الخضار يدبل شوية.
  4. أضيفي الفول والبهارات: ضيفي الفول المهروس أو الحب للخليط. رشي الكمون، الشطة (لو بتحبي)، الملح، والفلفل الأسود. قلبي كويس وسيبيه يسخن على النار لمدة 5 دقايق عشان يتشرب من طعم الخضار والبهارات.
  5. ضيفي البيض والجبنة: اعملي فجوات صغيرة في الفول باستخدام معلقة. اكسري البيض في الفجوات دي واحدة واحدة. رشي الجبنة المفتتة أو المبشورة على وش الطاجن.
  6. اخبزي الطاجن: دخلي الطاجن الفرن الساخن على درجة حرارة 180 درجة مئوية (350 فهرنهايت) لمدة 10-15 دقيقة، أو لحد ما بياض البيض يستوي والصفار يفضل زي ما بتحبيه (نص سوا أو مستوي تمامًا) والجبنة تسيح وتتحمر خفيف.
  7. التقديم: طلعي الطاجن من الفرن، زينيه برشة بقدونس مفروم لو متوفر. قدميه ساخنًا مع خبز بلدي طازج، أو عيش توست، وبالهنا والشفا!

نصائح إضافية عشان الطاجن يكون أحلى وموفر أكتر:

  • التوابل: ممكن تضيفي رشة بابريكا أو كزبرة ناشفة مطحونة عشان تعززي الطعم.
  • إضافات اقتصادية: لو عندك زيتون مقطع أو فلفل ألوان باقي من وصفة تانية، ممكن تضيفيهم للطاجن.
  • مع الشاي أو العصير: الطاجن ده مثالي مع كوباية شاي بالنعناع أو عصير فريش الصبح.

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

???????