Post Top Ad

الاثنين، 16 يونيو 2025

3 نصائح لترتيب الثلاجة هتخليكي توفري وقت ومجهود!

 3 نصائح لترتيب الثلاجة هتخليكي توفري وقت ومجهود!

%D8%AA%D8%B1%D8%AA%D9%8A%D8%A8%20%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%84%D8%A7%D8%AC%D8%A9 

يا سيدتي، ترتيب الثلاجة مش بس بيخلي شكلها أحلى، ده بيوفر عليكي وقت ومجهود كبير في المدوخة على الحاجات، وبيقلل كمان من إهدار الأكل! إليكي 3 نصائح عملية وبسيطة هتساعدك تنظمي تلاجتك صح:

1. قسمي الثلاجة لمناطق عمل واضحة

تخيلى تلاجة متقسمة صح لكل نوع أكل. ده بيسهل عليكي تلاقي اللي عايزاه بسرعة، وكمان بيحافظ على الأكل طازج لفترة أطول:

  • الأرفف العلوية: دي أفضل مكان للأكل الجاهز للأكل زي بواقي الأكل المطبوخ، الزبادي، الجبن، والمشروبات. درجة الحرارة هنا بتكون ثابتة ومناسبة ليهم.
  • الأرفف الوسطى: خصصيها للألبان والبيض. كمان ممكن تحطي هنا أي حاجة مكتوب عليها "يحفظ في الثلاجة بعد الفتح".
  • الأرفف السفلية (فوق درج الخضروات): دي أبرد منطقة في الثلاجة، ومثالية للحوم النيئة والدواجن والأسماك. حطيهم في أطباق أو علب محكمة الغلق عشان تتجنبي أي تسريب أو تلوث للأكل التاني.
  • درج الخضروات والفاكهة: لكل درج استخدام. درج للخضروات، ودرج للفاكهة. ده بيحافظ عليهم طازجين لفترة أطول بفضل الرطوبة المناسبة لكل نوع.
  • باب الثلاجة: ده أدفأ جزء في الثلاجة وأكتر جزء بيتفتح ويتقفل. عشان كده، خصصيه للصلصات، المخللات، والمشروبات اللي مش بتحتاج درجة برودة عالية. تجنبي تحطي هنا الألبان والبيض عشان ممكن تفسد بسرعة بسبب تقلب درجة الحرارة.

2. استخدمي المنظمات الذكية والعُلب الشفافة

المنظمات مش رفاهية، دي هتغير شكل تلاجتك وتخليها عملية أكتر:

  • العلب الشفافة محكمة الغلق: استخدميها لتخزين بواقي الأكل المطبوخ، الخضروات المقطعة، أو الفاكهة. الشفافية هتخليكي تشوفي إيه اللي جوه العلبة من غير ما تفتحيها، وده بيوفر وقت.
  • صناديق التخزين البلاستيكية: ممتازة لتجميع الأصناف المتشابهة. مثلاً، صندوق للزبادي، صندوق لمنتجات الألبان، صندوق للمعلبات الصغيرة زي التونة أو الجبن السائل. ده بيمنع الفوضى ويسهل عليكي سحب الصندوق كله مرة واحدة.
  • فواصل الأرفف: لو عندك رف كبير، ممكن تستخدمي فواصل عشان تقسميه لأقسام أصغر لتنظيم أفضل.

3. قاعدة "الأول يدخل، الأول يخرج" (FIFO) + مراجعة دورية

دي قاعدة بسيطة بس هتفرق معاكي كتير في تقليل الهدر:

  • الأول يدخل، الأول يخرج (First In, First Out - FIFO): لما تشتري حاجات جديدة، حطيها في آخر الرف وخلي الحاجات القديمة في الأول. يعني الأكل اللي تاريخ صلاحيته قرب أو اللي اشتريتيه من فترة، هو اللي يكون قدامك عشان تستخدميه الأول.
  • المراجعة الأسبوعية: خصصي 10-15 دقيقة كل أسبوع (مثلاً قبل يوم التسوق) عشان تراجعي الثلاجة. شيلي أي أكل فاسد، امسحي أي بقع، وشوفي إيه اللي قرب يخلص عشان تحطيه في قائمة مشترياتك. ده بيمنع تراكم الأكل الفاسد وبيخلي تلاجتك نضيفة دايماً.

بتطبيق النصائح دي، هتحسي بفرق كبير في مطبخك وراحتك! إيه أكتر نصيحة عجبتك وحاسة إنها هتبدأي بيها؟

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

???????