Post Top Ad

الثلاثاء، 17 يونيو 2025

وصفات اقتصادية .. صينية بطاطس بالخضار والبهارات (غداء اقتصادي ولذيذ)

 وصفات اقتصادية .. صينية بطاطس بالخضار والبهارات (غداء اقتصادي ولذيذ)

%D8%B5%D9%8A%D9%86%D9%8A%D8%A9%20%D8%A8%D8%B7%D8%A7%D8%B7%D8%B3%20%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B6%D8%A7%D8%B1%20%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA


يا سيدتي، فكرة صينية البطاطس بالخضار والبهارات من أروع الوصفات اللي بتجمع بين الاقتصاد، الطعم اللذيذ، وسهولة التحضير! دي وجبة غداء مثالية ومشبعة، وممكن تحضريها بمكونات بسيطة ومتوفرة في أي بيت.


نبذة عن صينية البطاطس بالخضار والبهارات

صينية البطاطس بالخضار والبهارات هي وجبة كاملة في طبق واحد، ومناسبة جدًا لو بتدوري على أكلة سريعة، مغذية، وكمان اقتصادية جدًا. بتعتمد بشكل أساسي على البطاطس والخضروات المتوفرة عندك، وبتتتبل ببهارات بتديها طعم رائع ومميز. تقدري تقدميها كوجبة رئيسية لوحدها، أو جنب طبق أرز أبيض لو حابة تزودي القيمة الغذائية. كمان ميزة الصينية دي إنك ممكن تعملي منها كمية كبيرة تكفي لأكتر من وجبة، وده بيوفر عليكي وقت ومجهود كبير في المطبخ.


صينية البطاطس بالخضار والبهارات: طعم شهي وموفر

المكونات:

  • 3-4 حبات بطاطس متوسطة الحجم، مقطعة مكعبات أو أصابع سميكة
  • 2 حبة جزر متوسطة، مقطعة حلقات أو مكعبات
  • 1 بصلة كبيرة، مقطعة جوانح رفيعة أو مكعبات
  • 1 فلفل أخضر كبير (أو فلفل ألوان لو متوفر)، مقطع مكعبات
  • 2 فص ثوم كبير مفروم ناعم
  • 1 حبة طماطم متوسطة، مقطعة مكعبات صغيرة (اختياري)
  • 3 ملاعق كبيرة زيت نباتي (زيت ذرة أو عباد شمس)
  • كوب ماء أو مرقة خضار (لو متوفرة)

البهارات:

  • 1 ملعقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
  • ملعقة صغيرة فلفل أسود
  • 1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
  • ملعقة صغيرة بابريكا (بتعطي لون وطعم حلو)
  • ملعقة صغيرة شطة (اختياري، لو بتحبي الحار)
  • ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة مطحونة (بتليق جدًا مع البطاطس)

طريقة التحضير:

  1. جهزي الفرن والخضار: سخّني الفرن على درجة حرارة درجة مئوية ( فهرنهايت). في طبق كبير، حطي كل الخضروات المقطعة (بطاطس، جزر، بصل، فلفل أخضر، ثوم، طماطم).
  2. تبلي الخضار: أضيفي الزيت وكل البهارات (ملح، فلفل أسود، كمون، بابريكا، شطة، كزبرة ناشفة) على الخضروات. اخلطي المكونات كلها مع بعض كويس جدًا بإيدك أو بمعلقة كبيرة لحد ما تتأكدي إن كل الخضروات اتغلفت بالزيت والبهارات.
  3. رصي في الصينية: افردي الخضروات المتبلة في صينية فرن مناسبة (يفضل تكون واسعة عشان الخضار يستوي كويس وما يتكدسش). حاولي تفردي الخضار في طبقة واحدة قدر الإمكان.
  4. أضيفي السائل: صبّي كوباية الماية أو مرقة الخضار في قاع الصينية.
  5. اخبزي الصينية: غطّي الصينية بورق فويل (ألومنيوم). دخليها الفرن الساخن لمدة دقيقة، أو لحد ما البطاطس والجزر يبقوا نص سوا.
  6. حمرّي الوش: شيلي ورق الفويل من على الصينية، ورجعيها الفرن تاني لمدة دقيقة إضافية، أو لحد ما الخضار يستوي تمامًا ويتحمر وياخد لون دهبي خفيف من فوق. لو حابة الوش يكون مقرمش أكتر، ممكن تشغلي الشواية لمدة دقيقتين في الآخر (راقبيها كويس عشان ما تتحرقش).
  7. التقديم: طلعي صينية البطاطس من الفرن وقدميها ساخنة. ممكن تزينيها برشة بقدونس مفروم لو متوفر. تقدري تقدميها لوحدها أو جنب طبق أرز أبيض مفلفل.

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

???????