المقادير ..
ربع كيلو سمنة ساقعه من التلاجة او بحرارة الغرفه
معلقتين كبار سكر بودرة
معلقه صغير ممسوحة خميرة فورية
نص كوب ميه بحرارة الغرفه مدوبه فيها معلقتين صغيرين لبن بودرة ...ممكن استبداله بميه عاديه او حليب عادى .
نص كيلو دقيق «لكل الاغراض»عليه معلقه كبيرة سمسم ونص معلقه صغيرة بينكج بودر ورشه ملح ونقلبهم .
ربع معلقه ريحة موز او ريحة كحك اى نكهة تحبوها .«اختيارى»
الطريقه
نضرب السمنه الساقعه مع السكر بمضرب الكهربا لما تبيض و تهيش ...«ممكن بدون مضرب بس تكون السمنة بحرارة الغرفه عشان تعرفو تضربو بإيديكم كويس »
ننزل بالدقيق ال عليه السمسم و البيكنج ورشة الملح ع السمنة بالسكر و نبس كويس جدا وندعكه لحد ما يمتص كل السمنة ننزل بنص كوب الحليب المدوب فيه الخميرة و نختبر قطعه نكورها و نضغط بالايد لو مشققتش من الحروف او شقوقه خفيييفه تبقي العجينة تمام
لو عملت شقوق كبيرة يبقي محتاجة معلقتين تلاته حليب كمان .نشتغل فيها ع طول بدون تخمير
نعمل كور قد بعضها قد الليمونة او قد حبه عين الجمل و نكون مجهزين الحشو ...
عبارة عن ملبن عليه معلقه سمسم و عين جمل مفروم خشن او اى حاجه تحبوها ادهنو ايديكم سمنه بلدى و واعملوه كور صغيرة قد البندقه .
حشوة التمر ..تمر معجون بمعلقه سمنة عليها رشه قرفه و رشه حبهان بودرة «هيل» اختيارى ومعلقه سمسم ونكور صغير قد البندقه .
نحشي ونشكل ع طول و يدخل فرن سخن 170:180 للملبن المحشي ..و 160 الملبن السادة لمدة تلت ساعه نص ساعه الا خمسه او حسب ما يستوى س
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق