المقادير ..






الطريقه
نضرب السمنه الساقعه مع السكر بمضرب الكهربا لما تبيض و تهيش ...«ممكن بدون مضرب بس تكون السمنة بحرارة الغرفه عشان تعرفو تضربو بإيديكم كويس »
ننزل بالدقيق ال عليه السمسم و البيكنج ورشة الملح ع السمنة بالسكر و نبس كويس جدا وندعكه لحد ما يمتص كل السمنة ننزل بنص كوب الحليب المدوب فيه الخميرة و نختبر قطعه نكورها و نضغط بالايد لو مشققتش من الحروف او شقوقه خفيييفه تبقي العجينة تمام
لو عملت شقوق كبيرة يبقي محتاجة معلقتين تلاته حليب كمان .نشتغل فيها ع طول بدون تخمير
نعمل كور قد بعضها قد الليمونة او قد حبه عين الجمل و نكون مجهزين الحشو ...
عبارة عن ملبن عليه معلقه سمسم و عين جمل مفروم خشن او اى حاجه تحبوها ادهنو ايديكم سمنه بلدى و واعملوه كور صغيرة قد البندقه .
حشوة التمر ..تمر معجون بمعلقه سمنة عليها رشه قرفه و رشه حبهان بودرة «هيل» اختيارى ومعلقه سمسم ونكور صغير قد البندقه .
نحشي ونشكل ع طول و يدخل فرن سخن 170:180 للملبن المحشي ..و 160 الملبن السادة لمدة تلت ساعه نص ساعه الا خمسه او حسب ما يستوى س
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق