الشربات التقيل والخفيف ( الشيرة أو القطر )
الإختلاف الأساسي بينهم يعتمد على كمية السكر في المياة يعني الشربات الخفيف كمية المياة فيه أكتر من السكر عكس الشربات التقيل لكن خطوات التحضير واحدة.
الشربات التقيل:
لكل كوب سكر يضاف نصف كوب ماء
الشربات الخفيف :
لكل كوب سكر يضاف كوب ماء
طريقة التحضير :
في حلة على النار متوسطة نحط السكر و المياة لحد الغليان و نضيف عصير نصف ليمونة و نهدي النار خالص و نسيبه من 10:20 دقيقة على نار هادية لحد ما يعقد أو يتقل.
بلاش تقليب الشربات نهائيا اثناء التحضير عشان ما يسكرش او يبلور بعد كده.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق