أرز الريزو
*مقادير الصوص الي هنستخدمة في الوصفة كلها
كوب الا ربع كاتشب
ربع كوب سويت شيلي صوص
ربع كوب باربيكيو صوص
معلقة كبيرة صويا صوص
معلقة كبيرة خل
معلقة كبيرة عسل اسود
ملح.. فلفل اسود.. بابريكا.. نص معلقة صغيرة ثوم بودر..
نص معلقة صغيرة بصل بودر... نص معلقة كبيرة سكر
....................................................................................
٢ كوب أرز مصري مغسول ومتصفي
٢ صدر فراخ مخلي هنقطع واحد منهم مكعبات والتاني ستريبس
بصلة مفرومة ناعم
معلقة كبيرة كاري
معلقة صغيرة كركم
ملح.. فلفل اسود.. مكعب مرقة دجاج
....................................................................................
*الطريقة..
هنقلب مكونات الصوص كلها مع بعض كويس
وناخد منها معلقتين كبار نحطهم على ال ستريبس
ومعلقة كبيرة ع الفراخ المكعبات
بالنسبة للرز هنشوح البصلة المفرومة في معلقة زبدة وزيت وبعدين نحط عليها البهارات ونقلب كويس وبعدين نحط الفراخ المكعبات ونحط عليهم ربع كوب من الصوص وبعدين نحط الرز ونقلب ونحط مقدار المياة وكدة الرز يكون جاهز
الفراخ الستريبس هتاخدها من التتبيلة نحطها في خليط التغطية الي هو عبارة عن كوب دقيق عليه معلقة كبيرة نشا وعليهم ربع معلقة من البهارات دي ( ثوم بودر.. بصل بودر.. ملح وفلفل حسب الرغبة)
وبعدين نطلعها من الدقيق في مياة ساقعة ونرجعها تاني ف الدقيق بعدين نقليها في زيت غزير
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق