طريقة عمل البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب – قوام كريمي وطعم غني
بطاطس مهروسة كريمية بالزبدة والحليب – أسهل وصفة وألذ طعم
طريقة عمل البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب – قوام كريمي وطعم غني |
تعرّفي على أسهل طريقة عمل البطاطس المهروسة في البيت بقوام ناعم وكريمي باستخدام الزبدة والحليب. وصفة سريعة وتناسب أغلب الأطباق الرئيسية وتقدري تقدميها كـ وصفة جانبية على سفرتك.
المكونات:
-
5 حبات بطاطس متوسطة الحجم (مقشرة ومقطعة مكعبات)
-
3 ملاعق كبيرة زبدة
-
½ كوب حليب دافئ (مع إمكانية الزيادة حسب القوام)
-
ملح حسب الرغبة
-
رشة فلفل أسود
-
رشة جوزة الطيب
طريقة التحضير:
-
ضعي البطاطس في قدر فيه ماء مملح، واتركيها تغلي على نار متوسطة حوالي 20 دقيقة لحد ما تبقى طرية تماماً.
-
صفي البطاطس من الماء واهرسيها بالمِدَقّة أو شوكة لحد ما تبقى ناعمة.
-
أضيفي الزبدة وقلّبي لحد ما تذوب تماماً داخل البطاطس المهروسة.
-
اسكبي الحليب تدريجياً مع التقليب المستمر لحد ما توصلي للقوام الكريمي اللي تحبيه.
-
تبّلي البطاطس بالملح، الفلفل الأسود، وجوزة الطيب.
-
قدّمي البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب ساخنة في طبق التقديم بجانب نوع البروتين اللي تفضليه.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق