احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

الثلاثاء، 2 ديسمبر 2025

طريقة عمل البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب – قوام كريمي وطعم غني

طريقة عمل البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب – قوام كريمي وطعم غني

بطاطس مهروسة كريمية بالزبدة والحليب – أسهل وصفة وألذ طعم

طريقة عمل البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب – قوام كريمي وطعم غني

طريقة عمل البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب – قوام كريمي وطعم غني




تعرّفي على أسهل طريقة عمل البطاطس المهروسة في البيت بقوام ناعم وكريمي باستخدام الزبدة والحليب. وصفة سريعة وتناسب أغلب الأطباق الرئيسية وتقدري تقدميها كـ وصفة جانبية على سفرتك.

المكونات:

  • 5 حبات بطاطس متوسطة الحجم (مقشرة ومقطعة مكعبات)

  • 3 ملاعق كبيرة زبدة

  • ½ كوب حليب دافئ (مع إمكانية الزيادة حسب القوام)

  • ملح حسب الرغبة

  • رشة فلفل أسود

  • رشة جوزة الطيب

طريقة التحضير:

  1. ضعي البطاطس في قدر فيه ماء مملح، واتركيها تغلي على نار متوسطة حوالي 20 دقيقة لحد ما تبقى طرية تماماً.

  2. صفي البطاطس من الماء واهرسيها بالمِدَقّة أو شوكة لحد ما تبقى ناعمة.

  3. أضيفي الزبدة وقلّبي لحد ما تذوب تماماً داخل البطاطس المهروسة.

  4. اسكبي الحليب تدريجياً مع التقليب المستمر لحد ما توصلي للقوام الكريمي اللي تحبيه.

  5. تبّلي البطاطس بالملح، الفلفل الأسود، وجوزة الطيب.

  6. قدّمي البطاطس المهروسة بالزبدة والحليب ساخنة في طبق التقديم بجانب نوع البروتين اللي تفضليه.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????