طريقة عمل كوكيز اليقطين بالقرفة والزنجبيل – نكهة دافئة وطراوة لا تقاوم 🎃🍪
طريقة عمل كوكيز اليقطين بالقرفة والزنجبيل – وصفة ناعمة وعطرية بطعم الخريف 🍪🎃
| طريقة عمل كوكيز اليقطين بالقرفة والزنجبيل – وصفة ناعمة وعطرية بطعم الخريف 🍪🎃 |
لو عايزة وصفة كوكيز اليقطين بمذاق دافئ ونكهات القرفة والزنجبيل، جربي الطريقة دي السهلة والناجحة. نتيجة طرية من جوه، وهشة من الأطراف، ومع شوكولاتة بتدي طعم خرافي!
المكونات:
-
كوب يقطين مهروس (مسلوق أو معلب)
-
½ كوب زبدة طرية
-
1 كوب سكر بني
-
بيضة واحدة
-
1 ملعقة صغيرة فانيليا
-
1½ كوب دقيق
-
½ ملعقة صغيرة بيكنج صودا
-
½ ملعقة صغيرة بيكنج بودر
-
½ ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
-
¼ ملعقة صغيرة جوزة الطيب
-
¼ ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
-
رشة ملح
-
½ كوب رقائق شوكولاتة
طريقة التحضير:
-
سخّني الفرن على 180 درجة مئوية وجهّزي صينية الخَبز بورق الزبدة.
-
في وعاء عميق، اخلطي الزبدة والسكر البني بالمضرب الكهربائي لغاية ما القوام يبقى ناعم وكريمي.
-
اضيفي البيضة والفانيليا واليقطين المهروس، وقلّبي لحد ما المكونات تتجانس.
-
في وعاء تاني، امزجي الدقيق والبيكنج صودا والبيكنج بودر والقرفة وجوزة الطيب والزنجبيل والملح.
-
ضيفي المكونات الجافة تدريجيًا على الخليط السائل وامزجي لحد ما تتكون عجينة طرية ومتجانسة.
-
ضيفي رقائق الشوكولاتة وقلّبيها بخفة داخل العجينة.
-
شكّلي العجينة كرات صغيرة، وحطيها في الصينية مع ترك مسافة بين كل كوكيز والتاني.
-
اضغطي عليهم ضغط خفيف بس، لأنهم هيفرشوا لوحدهم في الفرن.
-
ادخلي الصينية الفرن 12–15 دقيقة لحد ما الحواف تبقى لونها ذهبي.
-
سيبي الكوكيز يبرد في الصينية 5 دقايق، وبعدين انقليه على شبك التبريد لحد ما يبرد تمامًا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق