احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

السبت، 15 نوفمبر 2025

طريقة عمل كوكيز اليقطين بالقرفة والزنجبيل – وصفة ناعمة وعطرية بطعم الخريف 🍪🎃

طريقة عمل كوكيز اليقطين بالقرفة والزنجبيل – نكهة دافئة وطراوة لا تقاوم 🎃🍪

طريقة عمل كوكيز اليقطين بالقرفة والزنجبيل – وصفة ناعمة وعطرية بطعم الخريف 🍪🎃


طريقة عمل كوكيز اليقطين بالقرفة والزنجبيل – وصفة ناعمة وعطرية بطعم الخريف 🍪🎃


لو عايزة وصفة كوكيز اليقطين بمذاق دافئ ونكهات القرفة والزنجبيل، جربي الطريقة دي السهلة والناجحة. نتيجة طرية من جوه، وهشة من الأطراف، ومع شوكولاتة بتدي طعم خرافي!

المكونات:

  • كوب يقطين مهروس (مسلوق أو معلب)

  • ½ كوب زبدة طرية

  • 1 كوب سكر بني

  • بيضة واحدة

  • 1 ملعقة صغيرة فانيليا

  • 1½ كوب دقيق

  • ½ ملعقة صغيرة بيكنج صودا

  • ½ ملعقة صغيرة بيكنج بودر

  • ½ ملعقة صغيرة قرفة مطحونة

  • ¼ ملعقة صغيرة جوزة الطيب

  • ¼ ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون

  • رشة ملح

  • ½ كوب رقائق شوكولاتة

طريقة التحضير:

  1. سخّني الفرن على 180 درجة مئوية وجهّزي صينية الخَبز بورق الزبدة.

  2. في وعاء عميق، اخلطي الزبدة والسكر البني بالمضرب الكهربائي لغاية ما القوام يبقى ناعم وكريمي.

  3. اضيفي البيضة والفانيليا واليقطين المهروس، وقلّبي لحد ما المكونات تتجانس.

  4. في وعاء تاني، امزجي الدقيق والبيكنج صودا والبيكنج بودر والقرفة وجوزة الطيب والزنجبيل والملح.

  5. ضيفي المكونات الجافة تدريجيًا على الخليط السائل وامزجي لحد ما تتكون عجينة طرية ومتجانسة.

  6. ضيفي رقائق الشوكولاتة وقلّبيها بخفة داخل العجينة.

  7. شكّلي العجينة كرات صغيرة، وحطيها في الصينية مع ترك مسافة بين كل كوكيز والتاني.

  8. اضغطي عليهم ضغط خفيف بس، لأنهم هيفرشوا لوحدهم في الفرن.

  9. ادخلي الصينية الفرن 12–15 دقيقة لحد ما الحواف تبقى لونها ذهبي.

  10. سيبي الكوكيز يبرد في الصينية 5 دقايق، وبعدين انقليه على شبك التبريد لحد ما يبرد تمامًا.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????