أسرع طريقة لعمل كيكة التوت الأحمر الهشة زي المحترفين
طريقة عمل كيكة التوت الأحمر الهشة في البيت
لو بتدوري على وصفة سهلة ولذيذة لتحضير كيك التوت الأحمر، جربي الطريقة دي بخطوات بسيطة ومكونات متوفرة:
المكونات:
-
2 كوب دقيق أبيض منخول
-
1 كوب سكر
-
نصف كوب زبدة مذابة
-
3 بيضات بدرجة حرارة الغرفة
-
نصف كوب حليب
-
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
-
ملعقة صغيرة فانيليا
-
كوب توت أحمر (طازج أو مجمد)
-
رشة ملح
خطوات التحضير:
-
سخني الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
-
جهزي قالب الكيك بدهنه بالزبدة ورشه بالدقيق أو تبطينه بورق زبدة.
-
في وعاء، اخفقي البيض مع السكر لحد ما الخليط يبقى كريمي فاتح اللون.
-
أضيفي الزبدة المذابة والفانيليا مع الاستمرار في الخفق.
-
في وعاء تاني، اخلطي الدقيق مع البيكنج بودر ورشة الملح.
-
أضيفي المكونات الجافة بالتدريج على خليط البيض بالتناوب مع الحليب، وقلبي لحد ما العجينة تبقى متجانسة.
-
ضيفي التوت الأحمر وقلبي برفق عشان الحبات تفضل سليمة.
-
صبي خليط الكيك في القالب وادخليه الفرن حوالي 35 – 40 دقيقة، أو لحد ما يطلع السطح ذهبي ويستوي من جوه.
-
سيبي الكيكة تبرد شوية قبل التقديم.
✨ دلوقتي تقدري تستمتعي بـ كيكة التوت الأحمر الهشة واللذيذة في البيت مع فنجان قهوة أو شاي.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق