احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

السبت، 13 سبتمبر 2025

رقائق البطاطس بالبابريكا المقرمشة | وصفة صحية وسهلة في الفرن

رقائق البطاطس بالبابريكا المقرمشة | وصفة صحية وسهلة في الفرن


طريقة عمل رقائق البطاطس المقرمشة بالبابريكا في الفرن 🥔🔥

رقائق البطاطس بالبابريكا المقرمشة | وصفة صحية وسهلة في الفرن

رقائق البطاطس بالبابريكا المقرمشة | وصفة صحية وسهلة في الفرن



لو بتحبي الشيبسي البيتي الصحي جربي طريقة عمل رقائق البطاطس بالبابريكا المقرمشة، بخطوات سهلة وبمكونات بسيطة، من غير زيت غزير، وبتطلع طعمها ولا أروع

المقادير:

  • 3 حبات بطاطس كبيرة (مقشرة ومقطعة شرائح رفيعة جداً)

  • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

  • 1 ملعقة كبيرة بابريكا

  • نصف ملعقة صغيرة بودرة بصل

  • نصف ملعقة صغيرة بودرة ثوم

  • ربع ملعقة صغيرة خردل مطحون

  • ربع ملعقة صغيرة ملح

  • ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود

  • ربع ملعقة صغيرة سكر بني

  • رشة شطة (حسب الرغبة)

طريقة التحضير:

  1. قطّعي البطاطس شرائح رفيعة جداً باستخدام قطاعة أو سكين حاد، علشان تطلع مقرمشة زي الشيبسي الجاهز.

  2. انقعي الشرائح في ماء بارد لمدة نصف ساعة لإزالة النشا الزائد، وبعدها صفيها وجففيها كويس جداً.

  3. في وعاء، اخلطي التوابل: بابريكا – بودرة بصل – بودرة ثوم – خردل – ملح – فلفل – سكر بني.

  4. ضيفي البطاطس في وعاء كبير، ورشي عليها زيت الزيتون، وقلّبي كويس.

  5. وزعي خليط البهارات على البطاطس وقلّبي لحد ما كل شريحة تتغطى.

  6. سخني الفرن على 180 درجة مئوية.

  7. رصي الشرائح في صينية عليها ورق زبدة من غير ما تتداخل الشرائح.

  8. دخليها الفرن 15–20 دقيقة، وقلّبيها في النص علشان تتحمر من الجهتين.

  9. بعد ما تخرج، رشي الشطة واتركيها تبرد شوية علشان تبقى مقرمشة أكتر.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????