احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

الاثنين، 22 سبتمبر 2025

طريقة عمل لازانيا بالخضار والجبن بخطوات سهلة

 طريقة عمل لازانيا بالخضار والجبن بخطوات سهلة

طريقة عمل لازانيا بالخضار والجبن بخطوات سهلة

اللازانيا من الأطباق الإيطالية الشهيرة اللي بنحبها كلنا، لكن المميز هنا إنها بالخضار والجبن، وصفة خفيفة ولذيذة ومناسبة للغداء أو العشاء.

المكونات:

  • 8 شرائح لازانيا مسلوقة.

  • 2 ثمرة كوسة مقطعة شرائح رفيعة.

  • 1 ثمرة جزر مبشورة.

  • 1 فلفل أحمر مقطع مكعبات صغيرة.

  • كوب سبانخ مفرومة.

  • 2 كوب جبنة موزاريلا مبشورة.

  • كوب جبنة ريكوتا (أو قريش).

  • 2 كوب صلصة طماطم جاهزة أو منزلية.

  • ملح + فلفل أسود + رشة زعتر.

طريقة التحضير:

  1. في طاسة على النار، شوحي الكوسة والجزر والفلفل والسبانخ مع رشة زيت، ملح وفلفل.

  2. جهزي صينية فرن وابدئي بطبقة صلصة طماطم، ثم شرائح لازانيا.

  3. وزعي جزء من الخضار، ثم طبقة من الجبن (موزاريلا + ريكوتا).

  4. كرري الطبقات لحد ما تخلص الكمية.

  5. على الوش حطي صلصة الطماطم ورشة جبنة موزاريلا.

  6. دخليها الفرن على 180° حوالي 25 دقيقة لحد ما الوش يتحمر.

🧀 تُقدم ساخنة مع سلطة خضراء خفيفة.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????