طريقة عمل لازانيا بالخضار والجبن بخطوات سهلة
اللازانيا من الأطباق الإيطالية الشهيرة اللي بنحبها كلنا، لكن المميز هنا إنها بالخضار والجبن، وصفة خفيفة ولذيذة ومناسبة للغداء أو العشاء.
المكونات:
-
8 شرائح لازانيا مسلوقة.
-
2 ثمرة كوسة مقطعة شرائح رفيعة.
-
1 ثمرة جزر مبشورة.
-
1 فلفل أحمر مقطع مكعبات صغيرة.
-
كوب سبانخ مفرومة.
-
2 كوب جبنة موزاريلا مبشورة.
-
كوب جبنة ريكوتا (أو قريش).
-
2 كوب صلصة طماطم جاهزة أو منزلية.
-
ملح + فلفل أسود + رشة زعتر.
طريقة التحضير:
-
في طاسة على النار، شوحي الكوسة والجزر والفلفل والسبانخ مع رشة زيت، ملح وفلفل.
-
جهزي صينية فرن وابدئي بطبقة صلصة طماطم، ثم شرائح لازانيا.
-
وزعي جزء من الخضار، ثم طبقة من الجبن (موزاريلا + ريكوتا).
-
كرري الطبقات لحد ما تخلص الكمية.
-
على الوش حطي صلصة الطماطم ورشة جبنة موزاريلا.
-
دخليها الفرن على 180° حوالي 25 دقيقة لحد ما الوش يتحمر.
🧀 تُقدم ساخنة مع سلطة خضراء خفيفة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق