احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

السبت، 13 سبتمبر 2025

مكرونة بصوص البيستو والدجاج: طبق إيطالي سهل وسريع لغداء مليء بالنكهات!

مكرونة بصوص البيستو والدجاج: طبق إيطالي سهل وسريع لغداء مليء بالنكهات!

مكرونة بصوص البيستو والدجاج 

لو بتدوري على وصفة جديدة ومختلفة عن الأكل التقليدي، وفي نفس الوقت تكون سهلة وسريعة، طبق المكرونة ده هو الحل. مكرونة بصوص البيستو والدجاج من الأطباق الإيطالية اللذيذة اللي بتجمع بين نكهة البيستو الغنية والمنعشة، مع طعم الدجاج الشهي.

الجميل في الوصفة دي إنها مش بتاخد وقت، ومناسبة جداً لغداء سريع أو عشاء خفيف.


مكونات الطبق

  • مكرونة: أي نوع تحبيه (بيني، سباغيتي، فوسيلي).

  • دجاج: صدر دجاج واحد مقطع مكعبات.

  • صوص البيستو الجاهز: 4-5 ملاعق كبيرة (وده السر في سرعة الوصفة!).

  • ثوم: فص ثوم واحد مفروم.

  • طماطم كرزية (Cherry Tomatoes): كوب واحد مقطع نصفين (اختياري).

  • جبنة بارميزان: مبشورة للتزيين.

  • زيت زيتون، ملح، وفلفل أسود.


طريقة التحضير خطوة بخطوة

  1. اسلقي المكرونة: في وعاء على النار، اسلقي المكرونة حسب التعليمات المكتوبة على العبوة. بعد ما تستوي، صفيها واحتفظي بشوية من ماء السلق.

  2. جهزي الدجاج: في طاسة على النار، حطي شوية زيت زيتون. حطي مكعبات الدجاج، وملح وفلفل أسود، وقلبي لحد ما الدجاج يستوي وياخد لون ذهبي خفيف.

  3. اخلطي كل المكونات: ضيفي الثوم المفروم للطاسة مع الدجاج وقلبي لمدة دقيقة. بعدين ضيفي المكرونة المسلوقة، وصوص البيستو.

  4. زودي نكهات: حطي الطماطم الكرزية (لو هتستخدميها)، وقلبي المكونات كويس. لو الصوص سميك شوية، زودي ملعقتين من ماء سلق المكرونة اللي احتفظتي بيه، ده هيخلي الصوص كريمي أكتر.

  5. قدمي الطبق: اسكبي المكرونة في طبق التقديم. رشي عليها كمية من جبنة البارميزان المبشورة، وزينيها ببعض أوراق الريحان لو متاحة.


نصائح لتجربة مثالية:

  • استخدمي صوص بيستو جودته عالية أو اعمليه بنفسكِ في البيت للحصول على أفضل طعم.

  • متسلقيش المكرونة زيادة عن اللزوم، خليها "Al Dente" يعني تكون فيها قوام بسيط.

  • يمكنكِ إضافة بعض المكسرات المحمصة مثل الصنوبر أو اللوز لزيادة القيمة الغذائية والنكهة.

قدمي هذا الطبق في غدائكِ اليوم، واستمتعي بمذاق جديد ولذيذ!

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????