🍝 وصفة مكرونة بالوايت صوص والدجاج
طريقة عمل مكرونة بالوايت صوص والدجاج بخطوات سهلة وسريعة، بطعم كريمي لذيذ يزين سفرتكِ في أقل من نصف ساعة.
المكرونة بالوايت صوص والدجاج من الأكلات الإيطالية الشهيرة اللي بقت محبوبة في كل بيت. طعمها لذيذ وخفيف، وكمان سهلة التحضير.
المكونات
-
300 جرام مكرونة (بيني أو سباجيتي حسب الرغبة).
-
250 جرام صدور دجاج مقطعة شرائح.
-
2 ملعقة كبيرة زبدة.
-
2 ملعقة كبيرة دقيق.
-
2 كوب حليب.
-
نصف كوب كريمة طبخ.
-
2 فص ثوم مفروم.
-
ملح + فلفل أسود حسب الرغبة.
-
جبنة بارميزان مبشورة للتقديم.
-
بقدونس مفروم للتزيين.
طريقة التحضير
-
سلق المكرونة
-
اسلقي المكرونة في ماء مغلي مع رشة ملح، وصفيها بعد النضج.
-
-
تحضير الدجاج
-
في طاسة على النار، شوحي الدجاج مع ملح وفلفل وقليل من الزيت لحد ما يستوي ويتحمر خفيف.
-
-
عمل الوايت صوص
-
في حلة، سيحي الزبدة وضيفي الدقيق وقلبي لحد ما يبقى لونه ذهبي.
-
ضيفي الحليب تدريجياً مع التقليب المستمر لحد ما يتماسك.
-
ضيفي الكريمة، الثوم، والبهارات، وسيبيه يغلي دقيقة.
-
-
التجميع
-
ضيفي المكرونة المسلوقة والدجاج على الصوص، وقلبي كويس.
-
قدميها سخنة مع رشة جبنة بارميزان وبقدونس.
-
.png)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق