تتبيلة صدور الدجاج المشوية في الفرن بطريقة لذيذة وسهلة
صدور دجاج مشوية في الفرن بتتبيلة غنية وسهلة التحضير
تتبيلة صدور الدجاج المشوية في الفرن بطريقة لذيذة وسهلة |
📝 المقادير:
1 كيلو صدور دجاج (مغسولة ومصفّاة)
عصير ليمونة واحدة
7 فصوص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة ملح
نصف كوب زيت زيتون
كوب لبن زبادي
نصف ملعقة صغيرة بودرة بصل
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
3 ملاعق كبيرة زيت نباتي (لدهن الصينية)
👩🍳 طريقة التحضير:
في وعاء كبير، اخلطي عصير الليمون والثوم المفروم وزيت الزيتون والزبادي والملح والفلفل الأسود وبودرة البصل.
أضيفي صدور الدجاج إلى التتبيلة، وقلّبيها كويس لحد ما تتغطى من كل الجهات.
غطّي الوعاء ببلاستيك غذائي، وادخليه التلاجة لمدة 4 ساعات على الأقل عشان الدجاج يتشرّب النكهات.
سخّني الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
ادهني صينية فرن بـ الزيت النباتي، ورصّي فيها صدور الدجاج المتبّلة.
ادخلي الصينية الفرن لمدة 40 دقيقة تقريباً، مع تقليب الدجاج من وقت للتاني لحد ما يستوي ويتحمّر من الجهتين.
قدّمي صدور الدجاج المشوية ساخنة، جنب أرز، سلطة خضراء، أو بطاطس مشوية حسب الرغبة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق