من أشهى وأسهل طرق كيكة الشوكولاتة الهشة – من غير خلاط
من غير خلاط ولا تعب… كيكة شوكولاتة تنجح من أول مرة
طريقه عمل كيكه شوكولاته هشه بدون خلاط
المقادير:
🔸 أولاً: صوص الشوكولاتة:
1 كوب حليب (سائل)
½ كوب سكر
¼ كوب كاكاو خام
¼ كوب زيت نباتي
½ ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان (اختياري للطعم الغني)
🔸 ثانياً: خليط الكيك:
3 بيضات (بدرجة حرارة الغرفة)
¾ كوب سكر
½ كوب زيت نباتي
1 كوب حليب (دافئ)
1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
1¾ كوب دقيق (منخول)
½ كوب كاكاو خام (منخول)
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
½ ملعقة صغيرة بيكنج صودا
رشة ملح
طريقة التحضير:
سخني الفرن على درجة حرارة 180 مئوية، وجهزي صينية الخبز بدهنها بالزبدة مع رشة دقيق وكاكاو، أو استخدمي ورق زبدة.
في وعاء كبير، اخفقي البيض والسكر والفانيليا يدويًا بمضرب لمدة 5-7 دقائق لحد ما يكون الخليط فاتح وكريمي – دي الخطوة
الأساسية لهشاشة الكيك.
أضيفي الزيت وقلبي، ثم الحليب الدافئ تدريجياً مع التقليب لحد ما يمتزج الخليط تمامًا.
في وعاء تاني، انخلي المكونات الجافة: الدقيق، الكاكاو، البيكنج باودر، البيكنج صودا، ورشة الملح.
أضيفي خليط المكونات الجافة على دفعات إلى الخليط السائل، وقلّبي برفق باستخدام سباتولا أو مضرب يدوي بحركات دائرية من
تحت لفوق، لحد ما يختفي الدقيق، وما تكثريش تقليب علشان تفضلي محافظة على الهشاشة.
صبي الخليط في الصينية وساوي السطح.
ادخليها الفرن لمدة 35–45 دقيقة، وما تفتحيش الفرن قبل مرور 30 دقيقة. اختبريها بعود خشبي، لو طلع نظيف تبقى استوت.
بعد الخبز، سيبي الكيكة تبرد 10–15 دقيقة في الصينية، وبعد كده اقلبيها على شبك التبريد.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق