طريقة عمل مكرونه ايطاليه بالصوص الاحمر
مكونات مكرونه ايطاليه بالصوص الاحمر:
مكرونة اسباجتي مسلوقة
كيلو طماطم
بصلة مفرومة
معلقة كبيرة ثوم مفروم
1 فلفل أحمر حار
2 معلقة كبيرة صلصة
معلقة صغيرة سكر
مكعب مرقة دجاج
كمون
بابريكا
كزبرة جافة
ملح
فلفل اسود
تحضير مكرونه ايطاليه:
أحضري حلة علي النار وقومي بوضع فيها مياة واتركيها حتي تغلي علي النار ثم قومي بوضع فيها المكرونة وضعي فيها رشة من الملح والقليل من الزيت واتركيها حتي تستوي ثلثي سواء وارفعيها في مصفاة لتتصفي.
احضري حلة اخري وضعي فيها مياة مغلية وقومي بوضع فيها حبات الطماطم وتكوني عامله فتحات من اسفل كل ثمرة طماطم واتركيها قليلا.
ارفعي الطماطم من الحلة الان وقومي بوضعها في بولة فيها مياة مثلجة بقطع ثلج لتخرج منها القشرة, وقومي بتقشيرها من القشرة الخارجية الان.
أحضري الخلاط ثم قومي بوضع فيها حبات الطماطم المقشرة واضربيها في الخلاط جيدا, ويمكن ان تقومي بتصفيتها ان كنتي تحبي ذلك.
احضري حلة كبيرة علي النار وقومي بوضع فيها القليل من الزيت واتركيهم حتي يسخنوا جيدا, ثم قومي بوضع البصل المفروم والثوم المفروم وقومي بتقليبهم حتي يتم تشويحهم معا جيدا.
قومي الان بإضافة الكمون والكزبرة والفلفل الاسود والبابريكا وقومي بالتقليب مرة أخري علي النار حتي يتحمص البهارات جيدا مع البصل والثوم.
اضيفي الان قرن الفلفل الاحمر الحامي وصلصة الطماطم وقومي بتقليبهم معا علي النار ثم اضيفي مكعب من المرقة والملح ومعلقة من السكر.
قومي بوضع عصير الطماطم وقومي بتقليبهم معا جيدا ثم قومي بتغطيتها واتركيها حتي يتم تسبيك الصلصة جيدا علي النار, أضيفي الان المكرونة وقومي بتقليبهم معا في الحلة.
احضري الان أطباق التقديم وقومي بوضع فيها مكرونه ايطالية بالصوص الاحمر وقدمية وبالهنا
للمزيد من المواضيع زوروا موقعنا 👇
تابعونا علي جروب الفيسبوك 👇
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق