المقادير
- 6 كوب دقيق
- معلقة كبيرة خميرة فورية
- معلقة صغيرة ملح
- ماء دافي للعجن
- بقدونس مفروم
- 2 معلقة كبيرة زيت زيتون
طريقة التحضير:
- في طبق كبير نحط الدقيق والملح والخميرة ونخلطهم كويس.
- نضيف الماء بالتدريج ونعجن لحد ما تتشكل عجينة متماسكة وطرية.
- نغطيها ونسيبها تخمر نصف ساعة وبعدها نضيف البقدونس وزيت زيتون.
- نقسمها كرات متساوية ونرشها بالدقيق ونسيبها 10 دقائق ترتاح وبعدين نفرد كل قطعة على رخامة مرشوشة دقيق.
- نسخن صاج أو طاسة ونفرد كل قطعة ونسويها على الوجهين.
- ندهن الخبز زيت زيتون وبعدين نقدمه.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق