خبز الفوكاشيا بالزيتون
المقادير:
- معلقة وربع صغيرة خميرة
- معلقة كبيرة ملح
- معلقة كبيرة سكر
- 3 معلقة كبيرة زيت زيتون
- ربع معلقة صغيرة روزماري مجفف
- ربع كيلو زيتون أخضر مقطع شرائح
- كوب وربع ماء فاتر
- 2 كوب وربع دقيق منخول
طريقة التحضير
- اخلطي الدقيق والخميرة والملح والسكر كويس وبعدين ضيفي الماء الفاتر مع العجن باليد أو بالعجانة الكهربائية لحد ما تتكون عجينة متماسكة وطرية.
⁃ قسمي العجين لقسمين وحطيها في صينية مبطنة بورق الزبدة مع دهن حواف الصينية بالماء بواسطة فرشاة.
- افردي العجين ووزعي الزيتون فوقها.
⁃ غطي الصينية بكيس نايلون وسيبيها لمدة ساعة تخمر في مكان دافي.
- سخني الفرن على درجة حرارة 200 درجة.
⁃ شيلي الكيس عن العجين واعملي ثقوب بواسطة الأصابع على سطح العجين وادهنيها بزيت الزيتون ورشي الروزماري فوقها.
⁃ اخبزي الخبز في الفرن لمدة 20 – 30 دقيقة لحد ما لونه يبقى ذهبي.
⁃ قدميه ساخن وادهني الوجه بزيت الزيتون.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق