الغريبة للعيد ناعمة و دايبة بزيادة
غريبتي
الناعمة والدايبة بزيادة
.. الطريقة
المقادير .. كيلو دقيق
نصف كيلو سمنة ساقعة
ربع كيلو سكر بودرة
الطريقة .. في بولة بنضيف السمنة ساقعه وتقلب بايدينا لو مش عندنا مضرب كهربائي أو عجان أنا هنا عملاها بايدي عشان كتير مننا مش متاح عنده المضرب
وهنفضل نقلب بايدنا لحد ماالسمنة تبقي كريمي في ايدنا هننزل بالسكر البودرة ونقلب كويس لحد مايبقي الخليط كريمي وابيض كدا هننزل بالدقيق ونلم العجينة
في بقا تريكه هنا لو هتعجنوا كتير او تبسوا الدقيق مع السمنة والسكر كتير هتبقي الغريبة داايبة دوووووبان كدا
لو عاوزينها بتقرش سنة بسيطة يدوب اول مالدقيق يختفي والعجينة تلم معانا بنوقف عجن
وبس كدا بنشكل كورااات صغييييرة وبعييييد عن بعض ولو هنحط لولي او مكسرات ع الوش ونكون مشغلين الفرن من تحت يدوب تفك من الصاج يبقي كدا استوت ونقفل بتاخد لون بسيط من تحت ... تخرج تبىد نشيلها في علب صاج افضل لا بتبصم ولا بتفرش ودااايبة دوبا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق