نوتيلا للسحور
النوتيلا
المكونات :
- كوب بندق غير محمص
- 168 جرام رقائق شوكولاتة
- 112 جرام قطع شوكولاتة بالحليب (1 بار)
- نصف معلقة صغيرة فانيليا سائلة
- ربع معلقة صغيرة ملح
- معلقة كبيرة زيت نباتي
- 2 أو 3 معلقة كبيرة سكر بودرة
طريقة التحضير :
- حمصي البندق في فرن محمي على درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة.
حطي البندق على فوطة مطبخ نضيفة وافركيه لإزالة القشر.
- دوبي رقائق الشوكولاتة مع قطع الشوكولاتة على حمام مائي أو في الميكروويف لمدة 30 ثانية، مع الاستمرار في تحريك رقائق الشوكولاتة لحد ما تدوب خالص.
- حطي البندق في الكبة أو الخلاط وافرميه لمدة 2 : 3 دقائق أو أو لحد ما يبقى ناعم.
- ضيفي الشوكولاتة السايحة والفانيليا والملح واخفقي لمدة 3 دقائق وبعدين تذوقي الشوكولاتة ممكن تحتاجي لإضافة 2 أو 3 معلقة كبيرة من السكر البودرة، واخفقي مرة كمان.
- صبي النوتيلا في برطمان زجاجي محكم الغلق، وسيبيها تبرد خالص قبل غلقه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق