بيكاتا بالمشروم والدميجلاس
بالنسبالي وصفات الفراخ واللحمة وخصوصا البيكاتا أسهل بكتير من اي وصفة تانيه ما بتاخدش وقت خالص ولا بتحتاج تسويه كتير على النار وفي نفس الوقت طعمها حلو جدا وتغيير عن المعتاد
*المقادير..
لحمة من عرق الفلتو او انتركوت
مشروم
بصلة كبيره مفرومة ناعم
مياة بصل
ملح وفلفل اسود
نص كوب كريمة طهي او حليب
صوص اللحوم او ( معلقتين دقيق نشوحهم مع المشروم والبصل وبعدين نحط عليهم لبن او كريمة)
٣ فص ثوم مفروم
زبدة
* الطريقة...
هنتبل الفراخ بملح وفلفل اسود وبعدين في طاسه سخنة جدا فيها زبدة وزيت هنحط الفراخ فيها بعد التتبسل تتشوح وتاخد لون ذهبي حلو على الجنبين
بعدين نشيل الفراخ ونحط زبدة تاني في نفس الطاسه ونحط البصل ونشوحه لحد ما ياخد لون ذهبي بعدين نحط عليه الثوم اول ما نشم ريحة الثوم نحط الدقيق ونشوحه معاهم لحد ما لون الدقيق يختفي وبعدين ناخد معلقة كبيره من بودر الدميجلاس ندوبها في كباية مياة كبيره ونحطها على الحاجات الي في الطاسه ونظبط الملح والفلفل ونسيبه لحد ما يغلى ويتقل بعدين نحط اللبن وننزل بالفراخ ونسيبها تاخد غلوه معاهم وبعدها نقدمها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق