فطائر بيتزا
طريقه الحشو
صلصة
جبنة موزاريلا
زيتون أسود أو اخضر مخلى
فلفل مقطع قطع صغيرة
بسطرمة او تونة او فراخ اي حشوة بتحبها
مقادير
٥ كوب دقيق
٢معلقة كبار خميرة اوكيس ونص
٢ معلقة كبار سكر
٢ كوب ماءدافئ
ربع كوب لبن بودرة
4كوب زيت
رشة ملح
مقادير الصلصة:
نصف كوب عصير طماطم
٢ معلقة صلصة كبار
معلقة توم مفروم صغيرة
معلقة زعتر ناشف كبيرة
معلقة صغيرة فلفل أسود
معلقة صغيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
ربع كوب ماء
طريقة الصلصة:
معلقة زيت و نحط عصير الطماطم والصلصة وكل البهارات ونسيبها تغلي غلوتين لحد لما نلقى بقيت تقيله شويه
طريقة العجين:
في طبق نحط ٢ كوب من الدقيق مع ٢ كوب الميه الدافية عليهم اللبن البودرة والخميرة والسكر ونقلبهم لحد ما تبقي عجينة سايلة ونغطيهم نصف ساعة وبعد كدة نجيب العجين ونحط عليهم باقي الدقيق والزيت ورشة الملح ونعجن حوالي ٥ دقايق ونغطيها ونسيبها ساعتين
وبعد ما تخمر العجين نفردها كلها شكل مستطيل زي السينابون كدة بعد مانفرد ندهن الصلصة علي كل ارضية العجين ونحط بقي كل الحشوة اللي احنا عايزنها علي الصلصة الخضار والبسطرمة او التونة او اى ونحط جبنة موزاريلا ونقولها زي الصورة ونحطها في صينية وندخلها الفرن لمدة ربع ساعة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق