رموش الست
المقادير :
نصف كوب سميد ناعم
كوب و ربع دقيق
نصف كوب زبدة
معلقتين كبار سكر مطحون
معلقتين كبار جوز هند ناعم
بيضة
نصف معلقة صغيرة فانيليا
نصف معلقة صغيرة بكينج باودر
معلقة كبيرة حليب
طريقة التحضير :
في طبق نحط الزبدة على السكر البودره ونضربهم كويس بمضرب يدوي لحد ما السكر يدوب خالص وبعدين نضيف البيضة ة الفانيليا ومعلقة الحليب ونضرب كويس لحد ما البيضه تختفي.
في طبق تاني ننخل الدقيق و نضيف معاه جوز الهند و البيكينج البودر و بعدين نضيفهم على خليط الزبدة و السكر البودرة و نحرك لحد ما العجينة تبقا متماسكة
نحط الخليط بدون عجن في كيس نضيف و ندخله التلاجة لمدة نصف ساعة
ناخد مقدار معلقة من العجينة و نكورها على شكل عين ونضغط عليها بالشوكة بالطول و العرض
وندهن الوجه بيض وحليب بالفرشاه
ندخلها فرن مسخن مسبقاً على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقه لحد ما لونها يبقا ذهبي
نخرجها و نسقيها شربات خفيف ونصفيها ونزينها بالفستق المفروم أو جوز الهند.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق