طريقه عمل بطاطس هنديه بالبهارات
البطاطس وطريقه الهنديه
طريقه عمل بطاطس هنديه بالبهارات
|
المقادير :-
البطاطس :- 2 حبه ( كبيره الحجم - مقشره و مقطعه مكعبات متوسطه )
ملح :- نصف مغلقه صغيره
باربريكا :- ربع معلقه صغيره
شطه مجروشه :- نصف معلقه صغيره
فلفل اسود :- ربع معلقه صغيره
الكمون :- ربع معلقه صغيره
كزبره يلبسه :- ربع معلقه صغيره مجففه و مطحونه
سمن :- 2 معلقه كبيره
عصير ليمون :- معلقه كبيره
طريقه التحضير :-
- اسلقي البطاطس بماء مملح حتى تنضج نصف نضوج وصفيها واتركيها جانباً.
- سخني السمن في مقلاة واسعة وأضيفي البابريكا والشطة المجروشة والفلفل والكمون الحب والكزبرة المجففة وقلبي لمدة 30 ثانية.
- أضيفي البطاطس المصفاة وقلبي لمدة 10 دقائق حتى تتمازج النكهات وتتحمر البطاطس.
- ارفعي المقلاة عن النار وأضيفي الملح وعصير الليمون وقدميها ساخنة إلى جانب الدجاج أو اللحم المشوي حسب الرغبة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق