طريقة عمل أقراص البطاطس بالخضار المقرمشة للفطور 🥔🌿
فطور خفيف ومغذي: أقراص البطاطس بالخضار اللي الكل هيطلبها كل يوم
| طريقة عمل أقراص البطاطس بالخضار المقرمشة للفطور 🥔🌿 |
لو بتدوري على وصفة سهلة وسريعة للفطور أو العشاء، جربي أقراص البطاطس بالخضار، وصفة خفيفة ومغذية بطعم لذيذ وقوام مقرمش يعجب الكل 👌
المكونات:
-
3 حبات بطاطس كبيرة (مقشرة ومبشورة خشن)
-
1 حبة جزر متوسطة (مبشورة خشن)
-
1 حبة كوسا متوسطة (مبشورة خشن)
-
1 حبة فلفل ملوّن (مبشور خشن)
-
2 عود بصل أخضر (مفروم ناعم)
-
1 بيضة كبيرة
-
2 ملعقة كبيرة دقيق
-
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
-
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
-
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودرة
-
زيت نباتي للقلي
-
زبادي أو لبن يوناني للتقديم
طريقة التحضير:
-
ابشري البطاطس والخضار بمبشرة خشنة، ثم ضعيها في قطعة قماش قطنية واعصريها جيداً للتخلص من الماء الزائد (دي أهم خطوة علشان تطلع الأقراص مقرمشة).
-
انقلي الخضار المعصورة في وعاء واسع، وأضيفي البصل الأخضر، البيضة، الدقيق، والبهارات.
-
اخلطي المكونات حتى تتجانس ويصبح الخليط متماسكاً.
-
سخّني الزيت في مقلاة على نار متوسطة، وشكّلي الخليط على شكل أقراص.
-
اقلي كل قرص من الجانبين حتى يصبح ذهبي ومقرمش.
-
ضعي الأقراص على ورق مطبخ لامتصاص الزيت الزائد.
قدّمي أقراص البطاطس بالخضار المقرمشة وهي سخنة مع الزبادي أو الكريمة الحامضة، واستمتعي بطعم لذيذ وسريع التحضير 💛
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق