دليلكِ لتحضير موكا فرابتشينو منعش في البيت: طعم القهوة والشوكولاتة المثلج!
الموكا فرابتشينو، بمزيجه الغني من القهوة والشوكولاتة والثلج، هو المشروب المثالي للترطيب والانتعاش، وكمان يمنحكِ دفعة طاقة ولذة لا تقاوم. مش محتاجة تروحي لأي كافيه عشان تستمتعي بيه، تقدري تعمليه بنفسكِ في مطبخكِ بخطوات بسيطة جدًا.
هنا هنقدملكِ طريقة تحضير موكا فرابتشينو شهي وكريمي، يضاهي مذاق المشروبات الاحترافية!
المكونات:
للموكا فرابتشينو:
1 كوب حليب (بارد، كامل الدسم أو قليل الدسم حسب الرغبة، وممكن حليب نباتي زي حليب اللوز أو الصويا).
½ كوب قهوة باردة مركزة أو إسبريسو بارد (ممكن تحضريها مسبقًا وتبرديها، أو تستخدمي ملعقة كبيرة من القهوة سريعة الذوبان مذابة في ¼ كوب ماء ساخن ثم تبرديها).
2-3 ملاعق كبيرة صوص شوكولاتة (حسب حلاوة الشوكولاتة المفضلة، ممكن تستخدمي صوص الشوكولاتة الجاهز أو تحضريه في البيت).
1-2 ملعقة كبيرة سكر (حسب الرغبة ومقدار حلاوة صوص الشوكولاتة).
1 ½ - 2 كوب مكعبات ثلج (كمية الثلج هي اللي بتتحكم في قوام الفرابتشينو).
½ ملعقة صغيرة خلاصة فانيليا (اختياري، بتعزز النكهة).
للتزيين (اختياري):
كريمة خفق جاهزة أو منزلية الصنع.
صوص شوكولاتة إضافي للزخرفة.
شوكولاتة مبشورة أو رقائق شوكولاتة.
قليل من بودرة الكاكاو.
طريقة التحضير:
جهزي المكونات: تأكدي أن القهوة أو الإسبريسو بارد تمامًا قبل البدء.
اخلطي كل شيء في الخلاط:
في الخلاط الكهربائي، ضعي الحليب، القهوة الباردة (أو الإسبريسو)، صوص الشوكولاتة، السكر، وخلاصة الفانيليا (إن استخدمتِها).
اخلطي المكونات السائلة أولًا لبضع ثوانٍ حتى تتجانس.
أضيفي الثلج واخلطي حتى يتجانس:
أضيفي مكعبات الثلج إلى الخلاط.
اخلطي على سرعة عالية حتى يتكسر الثلج تمامًا ويصبح المزيج ناعمًا وكريميًا وقوامه مثلجًا، بدون أي قطع ثلج كبيرة. (ممكن تحتاجي تتوقفي وتقلبي المزيج بملعقة لضمان خلط كل الثلج).
جهزي كوب التقديم:
لو حابة شكل الكافيهات، زيني الجوانب الداخلية لكوب التقديم بصوص الشوكولاتة (ممكن تشكلي خطوط أو spirals).
اسكبي المشروب:
اسكبي الموكا فرابتشينو المثلج في الكوب.
زيني وقدمي:
زيني الوجه بالكريمة المخفوقة.
رشي عليها قليل من صوص الشوكولاتة، أو شوكولاتة مبشورة، أو بودرة كاكاو.
قدميه فورًا واستمتعي!
نصائح لموكا فرابتشينو مثالي:
جودة القهوة: استخدمي قهوة ذات جودة عالية للحصول على أفضل نكهة. الإسبريسو المركز بيعطي طعم أقوى.
صوص الشوكولاتة: استخدام صوص شوكولاتة جيد النوعية بيفرق كتير في الطعم النهائي.
كمية الثلج: هي اللي بتتحكم في سمك الفرابتشينو. لو حبتيه أثقل، زودي الثلج، ولو أخف، قلليه.
التذوق والتعديل: دائمًا تذوقي المزيج قبل صبه في الكوب وعدلي السكر أو صوص الشوكولاتة حسب ذوقكِ.
التقديم الفوري: الفرابتشينو بيتقدم ويُشرب فورًا قبل ما الثلج يذوب ويخفف قوامه وطعمه.
بالهناء والشفاء! استمتعي بموكا فرابتشينو منعش ولذيذ من صنع يديكِ.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق