احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

السبت، 21 يونيو 2025

كوكيز الشوكولاتة شيبس: هشة من بره وطرية من جوه! (وصفة مضمونة النجاح)

 كوكيز الشوكولاتة شيبس: هشة من بره وطرية من جوه! (وصفة مضمونة النجاح)

كوكيز الشوكولاتة شيبس: هشة من بره وطرية من جوه! (وصفة مضمونة النجاح)

بعد ما احتفلنا بمتعة عجينة الكوكيز، دلوقتي جه وقت الاستمتاع بطعمها الحقيقي وهي خارجة لسه دافية من الفرن! كوكيز الشوكولاتة شيبس هي كلاسيكية محبوبة، سهلة التحضير، ومثالية لأي وقت. تابعي الخطوات دي وهتطلعي أحلى كوكيز هشة من بره وطرية من جوه!

المكونات:

  • 1 كوب (225 جرام) زبدة غير مملحة (بدرجة حرارة الغرفة، يعني تكون طرية مش سايحة).
  • كوب (150 جرام) سكر أبيض.
  • كوب (165 جرام) سكر بني فاتح (ده سر القوام الطري).
  • 2 بيضة كبيرة (بدرجة حرارة الغرفة).
  • 1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة (أو 2 كيس فانيليا بودرة).
  • 2 و كوب (280 جرام) دقيق لجميع الأغراض (أو دقيق فاخر).
  • 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
  • ملعقة صغيرة بيكنج صودا.
  • ملعقة صغيرة ملح.
  • 1 و كوب (250 جرام) قطع شوكولاتة شيبس (أو شوكولاتة خام مقطعة قطع صغيرة).

طريقة التحضير:

  1. جهزّي الفرن والصواني: سخّني الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية (350 فهرنهايت). بطني صواني الخبز بورق زبدة.
  2. اخلطي الزبدة والسكر: في وعاء كبير، اخفقي الزبدة الطرية مع السكر الأبيض والبني باستخدام مضرب كهربائي (أو مضرب يدوي بس هياخد مجهود) لحد ما الخليط يبقى كريمي وفاتح اللون وهش.
  3. أضيفي البيض والفانيليا: ضيفي بيضة واحدة واخفقي كويس لحد ما تختفي تمامًا، وبعدين ضيفي البيضة الثانية والفانيليا واخفقي تاني لحد ما الخليط يتجانس.
  4. اخلطي المكونات الجافة: في وعاء تاني، اخلطي الدقيق، البيكنج بودر، البيكنج صودا، والملح مع بعض كويس.
  5. اجمعي المكونات: ضيفي خليط المكونات الجافة بالتدريج لخليط الزبدة والبيض، واخلطي على سرعة منخفضة (أو بملعقة خشبية) لحد ما الدقيق يختفي بس، متبالغيش في الخلط.
  6. ضيفي الشوكولاتة: أضيفي قطع الشوكولاتة شيبس وقلبيها بالملعقة الخشبية لحد ما تتوزع كويس في العجينة.
  7. شكّلي الكوكيز: باستخدام معلقة آيس كريم أو ملعقة عادية، خدي كرات من العجينة ورصيها في الصواني اللي عليها ورق الزبدة، مع ترك مسافات كافية بين كل واحدة والتانية لأنها هتفرش في الفرن.
  8. اخبزي الكوكيز: دخلي الصواني الفرن الساخن لمدة 10-12 دقيقة، أو لحد ما الأطراف تاخد لون دهبي فاتح والوسط يفضل طري شوية. (مهم إنك متسبيش الكوكيز يتحمر زيادة عشان يفضل طري من جوه).
  9. التبريد والتقديم: طلعي الكوكيز من الفرن وسيبيه في الصينية لمدة 5 دقايق عشان يتماسك قبل ما تنقليه لشبكة تبريد يكمل يبرد تمامًا. قدميه دافئًا أو باردًا مع كوباية لبن أو قهوة.

نصائح لكوكيز مثالية:

  • متستخدميش زبدة سايحة: لازم تكون الزبدة طرية بس مش سايحة عشان الكوكيز يطلع هش وميفرش زيادة عن اللزوم.
  • متكتريش في الخلط: أول ما الدقيق يختفي، وقفي خلط عشان الكوكيز ميكونش ناشف.
  • التبريد (اختياري): لو عندك وقت، ممكن تحطي العجينة في التلاجة لمدة 30 دقيقة قبل الخبز، ده بيساعد الكوكيز إنه ميفردش كتير وبيخلي طعمه أحلى.
  • التخزين: احفظي الكوكيز في علبة محكمة الغلق بدرجة حرارة الغرفة لمدة تصل لـ 5 أيام عشان يفضل طازج.

جربي الوصفة دي، وشاركينا صور الكوكيز اللي عملتيها! أنا متأكدة إنها هتكون ناجحة جدًا وهتسعد كل اللي هياكل منها.

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????