احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

الأحد، 22 يونيو 2025

مكرونة العشر دقائق بالخضار: وجبة اقتصادية، سريعة ولذيذة في حلة واحدة!

 مكرونة العشر دقائق بالخضار: وجبة اقتصادية، سريعة ولذيذة في حلة واحدة!

مكرونة العشر دقائق بالخضار

كتير من الأيام بنكون في سباق مع الوقت، ومحتاجين وصفة متتطلبش مجهود كبير، مكوناتها تكون متوفرة في البيت، والأهم إنها تطلع طعمها حلو وتشبع كل الأسرة. وصفتنا النهاردة هي "مكرونة العشر دقائق بالخضار"، واللي بتقدر تعمل كل ده في حلة واحدة بس!

ليه الوصفة دي هتكون اختيارك المفضل؟

  • اقتصادية: بتعتمد على مكونات بسيطة ومتوفرة.
  • سريعة: حرفيًا في 10-15 دقيقة بتكون جاهزة.
  • حلة واحدة: أقل مواعين، يعني مجهود أقل في التنظيف!
  • مغذية: تقدري تضيفي أي خضار عندكِ عشان تزودي قيمتها الغذائية.

المكونات:

  • كيس (حوالي 250 جرام) مكرونة أي نوع تفضليه (قلم، اسباجيتي، خواتم، مرمرية).
  • 1 حبة طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة.
  • 1 حبة فلفل أخضر (أو ألوان) مقطعة مكعبات صغيرة.
  • 1 حبة بصل صغيرة مفرومة ناعم.
  • 1 فص ثوم كبير مفروم.
  • 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم (معجون طماطم).
  • 4 أكواب ماء ساخن (أو شوربة لو متوفر).
  • 2 ملعقة كبيرة زيت نباتي (أو زيت زيتون).
  • البهارات: ملعقة صغيرة ملح، ملعقة صغيرة فلفل أسود، ملعقة صغيرة بابريكا، رشة شطة (اختياري).
  • إضافات ممكنة (لتزويد القيمة الغذائية والنكهة):
    • كوب ذرة.
    • كوب بسلة.
    • جزر مبشور.
    • قطع صدور دجاج صغيرة مطبوخة (لو عايزة تضيفي بروتين).
    • جبنة موزاريلا أو بارميزان للوجه (عند التقديم).

طريقة التحضير:

  1. جهزي المكونات: قطعي الخضروات كلها مكعبات صغيرة، وافرمي البصل والثوم. جهزي الماء الساخن.
  2. ابدئي في الحلة الواحدة: في حلة عميقة على نار متوسطة، حطي الزيت. أول ما يسخن، ضيفي البصل المفروم وقلبيه لحد ما يدبل ويصفر لونه.
  3. ضيفي الثوم والخضار: أضيفي الثوم المفروم وقلبي لمدة دقيقة لحد ما تطلع ريحته. بعدين ضيفي مكعبات الطماطم والفلفل الأخضر (وأي خضار تاني زي الجزر أو البسلة لو هتستخدمي). قلبي لمدة 2-3 دقائق.
  4. ضيفي الصلصة والمكرونة: أضيفي صلصة الطماطم والبهارات (الملح، الفلفل الأسود، البابريكا، والشطة لو بتحبي). قلبي كويس. بعدين ضيفي المكرونة (بدون سلق مسبق).
  5. ضيفي الماء الساخن: صبي الماء الساخن (أو الشوربة) على المكرونة والخضار. لازم الماء يغطي المكرونة بالكامل ويزيد عنها بحوالي 1 سم.
  6. الطهي السريع: أول ما الخليط يغلي، قلبي كويس، وغطي الحلة. سيبيها على نار هادية لمدة 10-12 دقيقة، أو لحد ما المكرونة تستوي وتشرب كل السوائل. قلبي كل فترة عشان المكرونة متلزقش في قاع الحلة.
  7. التقديم: شيلي الحلة من على النار. قدمي المكرونة وهي ساخنة. ممكن ترشي عليها رشة بقدونس مفروم أو جبنة مبشورة لو بتحبي.

وبألف هنا وشفا! كده تكوني عملتي وجبة متكاملة، اقتصادية، وسريعة جدًا، وهتعجب كل أفراد الأسرة.

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????