فطيرة الدجاج بالبف باستري: وصفة سهلة، لذيذة وفاخرة (سر عشاء العائلة المميز!)
هل تبحثي عن وصفة عشاء مميزة، سهلة التحضير، وفي نفس الوقت بتدي إحساس الفخامة والطعم الغني؟ فطيرة الدجاج بالبف باستري هي الحل الأمثل! الطبق ده بيجمع بين قرمشة عجينة البف باستري الذهبية والحشوة الكريمية الغنية بالدجاج والخضروات، واللي هتخليه نجم سفرتكِ.
النهاردة هنقدم لكِ طريقة عمل فطيرة الدجاج بالبف باستري خطوة بخطوة، مع إضافة لمسات هتخلي طعمها لا يُنسى. وصفة مثالية لجمع العائلة على سفرة لذيذة، أو حتى لتقديمها في عزومة سريعة!
المكونات:
لتحضير حشوة الدجاج الكريمية:
- 2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
- 1 حبة بصل صغيرة (مفرومة ناعم)
- 1 فص ثوم (مفروم)
- 2 صدر دجاج (مقطع شرائح طولية رفيعة)
- 1 كوب فليفلة ملونة (أخضر، أصفر، أحمر / مفرومة مكعبات صغيرة)
- 1 كوب فطر (طازج ومقطع شرائح، أو معلب ومصفى)
- 1 كوب ذرة حب (طازجة أو مجمدة)
- 1 ملعقة صغيرة ملح
- ملعقة صغيرة فلفل أسود
- 1 كوب كريمة طبخ (يمكن استخدام كريمة قليلة الدسم)
- شرائح صدر تيركي مدخن (مقطعة مكعبات صغيرة، اختياري لإضافة نكهة مميزة)
للفطيرة والتزيين:
- 1 عبوة عجينة البف باستري جاهزة (ممكن تكون مربعات أو قطعة كبيرة)
- 1 كوب جبن البارميزان مبشور (أو أي نوع جبن مفضل للذوبان زي الموزاريلا)
- 1 صفار بيضة (مخفوق مع رشة ملح وفلفل أسود لدهن وجه الفطيرة)
- 1 ملعقة كبيرة سمسم (للتزيين)
- 1 ملعقة كبيرة حبة البركة (للتزيين)
طريقة التحضير:
أولاً: تحضير حشوة الدجاج الكريمية
- شوحي البصل والدجاج: في قدر كبير على نار متوسطة، حطي 2 ملعقة كبيرة من الزيت النباتي. لما يسخن الزيت، أضيفي البصل المفروم والثوم وقلبيهم لحد ما يدبلوا وريحتهم تطلع.
- أضيفي صدور الدجاج المقطعة وقلبي كويس لحد ما يتغير لونها للون الأبيض وتستوي جزئياً.
- أضيفي الخضار والبهارات: ضيفي الفليفلة الملونة، الفطر، والذرة. تبلي بال ملح والفلفل الأسود. قلبي المكونات كلها مع بعض، وبعدين غطي القدر وسيبيه على نار هادية لمدة 5-7 دقائق لحد ما الخضروات تدبل وتندمج النكهات.
- أضيفي الكريمة: صبي كريمة الطبخ على خليط الدجاج والخضروات. قلبي كويس واتركي الخليط يغلي غلوة واحدة بس لحد ما يتسبك ويبقى قوامه كريمي ومتماسك. ارفعي القدر من على النار وسيبيه يبرد شوية.
ثانياً: تجميع الفطيرة والخبز
- جهزي عجينة البف باستري: سخني الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية (350 فهرنهايت). افردي عجينة البف باستري على صينية خبز مبطنة بورق زبدة. لو عندكِ قطع مربعات، رصيها جنب بعض عشان تعمل قاعدة واحدة كبيرة.
- وزعي الحشوة: في منتصف عجينة البف باستري، وزعي خليط الدجاج الكريمي بالتساوي، وسيبيه مسافة 2-3 سم من الأطراف عشان تقدري تقفلي الفطيرة.
- ضيفي التيركي والجبنة: وزعي شرائح صدر التيركي المدخن المقطعة (لو هتستخدميها) فوق حشوة الدجاج، وبعدين رشي جبن البارميزان المبشور بسخاء فوق الحشوة.
- شكلي الفطيرة وزينيها: قطعي أطراف العجينة الزائدة أو اعملي فتحات طولية على الجانبين، وبعدين ابدئي في تضفير أو تشبيك أطراف العجينة فوق الحشوة عشان تدي شكل حلو وتتقفل كويس (ممكن تعملي ضفائر أو شرايط متقاطعة).
- الدهن والتزيين النهائي: ادهني وجه العجينة بالكامل بـ صفار البيض المخفوق (مع رشة ملح وفلفل أسود) عشان تديها لون دهبي لامع. رشي عليها السمسم وحبة البركة للتزيين والنكهة.
- الخبز والتقديم: أدخلي الفطيرة الفرن المسخن مسبقاً لمدة 20-25 دقيقة، أو لحد ما تنتفخ عجينة البف باستري وتاخد لون دهبي فاتح. ممكن تشغلي الشواية لمدة دقيقة أو دقيقتين في الآخر عشان الوجه يتحمر وياخد لون أجمل (راقبيها كويس عشان متتحرقش).
- قدميها ساخنة أو دافئة.
نصائح لنجاح فطيرة البف باستري بالدجاج:
- متكتريش الحشوة: عشان العجينة تقدر تستوي كويس ومتقطعش.
- بردي الحشوة: يفضل إن حشوة الدجاج تكون بردت شوية قبل ما تحطيها على عجينة البف باستري، عشان العجينة متسيحش.
- استخدمي عجينة باردة: عجينة البف باستري لازم تكون باردة جداً عشان تورق كويس في الفرن. متسيبيهاش بره التلاجة كتير قبل الاستخدام.
- تنوع الخضار: ممكن تستخدمي أي نوع خضار بتحبيه زي الجزر المبشور، البسلة، أو البروكلي المقطع صغير.
وبألف هنا وشفا! دلوقتي تقدري تقدمي فطيرة الدجاج بالبف باستري اللي عملتيها بنفسكِ، واستمتعي بإشادة كل اللي هيذوقها!
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق