فتة مكدوس :-
المقادير:
4 فص ثوم مهروس
4 معلقة كبيرة طحينة
3 باذنجان اسود كبير (مقطع مقلى)
2 علبة زبادي
2 معلقة صغيرة عصير ليمون
2 رغيف عيش شامى (مقطع ومقلى فى الزيت أو محمص فى الفرن)2 معلقة كبيرة زبدة
معلقة كبيرة ملح (او حسب الرغبة)
معلقة كبيرة دبس الرمان
معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
معلقة كبيرة صلصة طماطم
½ كوب صنوبر
½ كيلو لحمة مفرومة
½ كوب عصير طماطم
الطريقة :
نشوح البصل في الزبدة على النار ثم نضيف اللحمة المفرومة ونعصجها ثم نضيف صلصة الطماطم ثم الطماطم ونتبلهم بالملح والفلفل.قبل تمام النضج نضيف دبس الرمان والباذنجان المقلي وقلبي ثم نرفعها من على النار.نخلط الزبادي مع الطحينة والليمون ورشة ملح وثوم ونقلبهم جيدا.في طبق التقديم نضع طبقة من العيش المقلي ثم نضيف الباذنجان ثم نضيف الصوص ونزينة بالبقدونس والصنوبر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق