Subscribe Us

test

احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

الأحد، 18 أبريل 2021

رمضان 2021 .. سفرة سادس ايام رمضان

 رمضان 2021 .. سفرة سادس ايام رمضان

رمضان 2021 .. سفرة سادس ايام رمضان



المشروبات ” عصير تمر هندي “


المقادير

10 حبات تمر هندي مجفف (2/1 كوب مجفف)

4 أكواب ماء

3/2 كوب سكر

2 كوب ثلج

الطريقة

- عند استخدام التمر الهندي الطازج يقشر وتزال الخيوط الجانبية.

- تُغلى 4 أكواب ماء ثم تُضاف حبات التمر الهندي المجفف وتُترك بعد تخفيف النار لمدة خمس دقائق.

- يُضاف السكر ويُقلب جيداً ويُترك الخليط على الأقل لمدة ساعتين ويُمكن أن يُترك لمدة يوم بالثلاجة عند هذه المرحلة.

- يُصفَى الخليط بمصفاة للتخلص من البذر ثم نضيف كوبين من الماء المتبقي وكذلك الثلج عند التقديم.

- عند استعمال المعجون الجاهز عوضا عن الطازج تُتبَع نفس الخطوات

* المشروب الثاني : جوافة باللبن


المكونات

- 4 قطع جوافة مقطعة إلى مربعات بدون نزع البذر

- كوب حليب بارد

- 3 ملعقة حليب مجفف

- 5 ملاعق سكر “يمكن زيادتها أو تخفيفها”

- ثلج

- قطع فراولة للتزيين

طريقة التحضير

- نضع الجوافة والحليب والحليب البودرة والسكر والثلج في الخلاط، نشغل الخلاط حوالي 5 دقائق

- نصبها في الكاسات ونزينها بالفراولة وتقدم باردة

* الطبق الرئيسي ” شاورما حبش”


المقادير

لحم حبش مقطع شرائح طويلة
بصل شرحات رفيعة ورقيقة.
زيت للقلي ويفضل زيت الزيتون.
فلفل اسود.كمون.كاري.ملح.

الطريقة :

1- ينقع لحم الحبش المقطع الى شرحات رفيعة بالملح والفلفل الاسود والكاري والكمون لمدة اربع ساعات ويترك بالثلاجة مغطى.

2- يقلى البصل بعد تقطيعه لشرحات رفيعة وطويلة بزيت الزيتون ويوضع عليه الملح والفلفل ويترك جانبا بعد ان ينضج.

3- يوضع لحم الحبش على الغاز بعد اضافة زيت الزيتون اليه ويقلب جيدا زيترك مغطى على نار هادئة حتى ينضج.

4- عند نضوجه يضاف اليه البصل المقلي ويقلب مع بعض قليلا ويرفع عن النار ويمكن عمل منه ساندويشات او يقدم طبق جانبي ويمكن عمل السلطات بجنبه.

* الطبق الثاني ” المعكرونة بالجبنة والزيتون “


وصفة أمريكية شهيرة جدا يعشقها الصغار قبل الكبار مزيج من الباستا مع خليط من الأجبان تجعل منها طبق ذو مذاق لذيذ وفريد.

المقادير:

2 كوب باستا اليبو (مكرونة مقصوصة )

1 ½ كوب جبن شيدر مبشورة

1 كوب جبن بارميزان مبشور

1 كوب موزاريلا مبشورة

½ كوب زيتون أخضر مخلى

ملح – فلفل اسود – جوزة الطيب – ريحان مجفف – زعتر

2 معلقة كبيرة زيت او زبدة

1 كوب مرقة دجاج

1 فص ثوم مفروم ناعم

ماء مغلي مملح

1- يسلق مقدار البايتا فى الماء المغلي المملح جيدا ويترك ليغلى لـ8 دقائق فقط ثم يرفع ويصفى

2- تخلط الباستا مع ¾ كمية مزيج الاجبان وتتبل بالملح والفلفل والزعتر والريحان وجوزة الطيب والزيتون وتقلب جيدا

3- فى طاجن فرن كبير او طواجن فردية تصلح للتقديم قومي بدهنها بقليل من الزيت او الزبدة ثم باستخدام فص الثوم الكبير قومي بدهن قعر وجوانب الطاجن جيدا ثم إغرفي كمية الباستا فيها ثم ترش بباقي الجبن على الوجه وتدخل الفرن ساخن

* الطبق الثالث ” كفتة اللحم مع الطحينة “


المقادير

2 كوب لحم مفروم
1 كوب بصل مفروم
2 ملعقة صغيرة ثوم مهروس
ملح و دارسين او قرفه- و بهار مشكل
2 ملعقة اكل صنوبر محمص
3 ملعقة اكل بقدونس مفروم
1 ملعقة اكل بابريكا
1 كوب روب ( زبادي)
1 كوب ماء
2/1 كوب طحينة
3/1 كوب عصير ليمون
زيت الذره للقلي .


الطريقة:

  يخلط اللحم مع البصل وملعقة صغيرة ثوم ونصف مقدار البقدونس ثم يتبل بالملح والبهار المشكل والدارسين ويشكل على هيئة اسطوانة صغيره

  تقلى الكفته في الزيت على نار هادئة حتى تنضج وتصفى ثم توضع في قالب فرن

  يخلط الروب مع الطحينة والماء وعصير الليمون وبقية الثوم( ممكن تخلط بالخلاط الكهربائى حتى يغلظ قوامه)

  ثم يسكب فوق الكفتة وتدخل فرن ساخن لمدة 4/1 ساعة تزين ببقية البقدونس و البابريكا والصنوبر وتقدم ساخنة


* الطبق الرابع “ معجنات الزعتر والجبنه “


المقادير:
1 كيلو طحين
حزمة زعتر اخضرمفرطة ومغسولة
كاسة كبيرة سمسم
كاسة زيت ذرة
كاسة حليب
معلقة ملح
معلقة خميرة
كاستين ماء فاتر
الحشوة
جبنه بيضة مهروسة بواسطة الشوكة
كاسة زيتون اخضر مفروم .

الطريقة:

نخلط المواد مع بعضها ثم تعجن حتى تصبح العجينه متماسكة واذا احتاجت ماء نضيف اليها الماء ثم تترك حتى تخمر(يتضاعف حجمها)لمدة ساعة.
ثم نقطع العجينة دوائر صغيرة ونرقها باليد ثم نحشوها بالجبن والزيتون بعد ما نخلطهم مع بعض ثم نغلق العجينة بشكل مثلث او الشكل الذي تريدين.
بنخبزهم في الفرن وتكون الحراره متوسطة.


* الطبق الخامس “ كرات الدجاج بالسمسم “


المقادير:

نصف كيلوا دجاج

ملعقه ثوم ناعم ملعقه كبيرة طحين

ملعقه صغيرة ملح وبهار

ملعقه خرادل

بيضه مخفوقه

زيت للقى


الطريقة:

يخلط الجميع حتى تصبح عجينه ثم تعمل كرت و تغمس في البيض ثم السمسم و تقلي في الزيت ثم تقدم


* الطبق السادس “ حلقات البصل “


المقادير :

ملعقتان صغيرتان سمن نباتى غير مملح ( أو أى نوع زيت )

حبة بصل كبيرة مقطعة إلي حلقات

ملعقة صغيرة دقيق

ربع كوب زبادى منخفض الدسم

ملعقة صغيرة بقدونس

الطريقة :

· يذوب السمن في إناء متوسط فوق نار هادئة ، ثم تضاف حلقات البصل وتترك مع تغطية الإناء حتى تذبل حلقات البصل لمدة 25 دقيقة .

· يرفع الغطاء ثم يضاف الدقيق مع التقليب لمدة دقيقة واحدة .

· يضاف الزبادى والبقدونس ويترك لمدة دقيقة أو حتى تتخلل الحرارة جميع المكونات ( لا تجعلي الصوص يغلى حتى لا يتخثر ) .


* الطبق السابع “ شوربه الريجيم الحارقه للدهون 


المقادير:

بصل اخضر 6 حبات

كيلو طماطم

فليفله 3 حبات

حزمه كرفس طويل

2 كوب ماء

حبة ملفوف او كرنب

2 مكعب دجاج

ملح وفلفل

الطريقة:

تقطع الخضروات وتوضع فى ماء وتترك حتى تغلى ثم توضع الطماطم وتترك الشوربه تغلى لمدة 10 دقائق وكيفية استخدام هذه الشوربه هو كالتالى: 1 فى اثناء استخدام هذه الشوربه عدم اكل الخبز او العصير العلب وعدم شرب الشاى والقهوه واذا اردتوا شرب الشاى والقهوه تكون بدون سكر لكل الاسبوع.

* الطبق الثامن “ شوربة العدس “


المقادير:

كوب من العدس الاصفر

نصف كوب من الأرز

4ملاعق كبيره مكعبات خبز محمر في الزبد

4ملاعق كبيره زيت زيتون

ملعقة صغيرة كمون

4فصوص ثوم

بصلتان مفرومتان

ليمونتان

ملح وفلفل حسب الرغبه

الطريقه:

يغسل العدس جيدا ثم يوضع في النار مع البصل المفروم واربعه اكواب من الماء وعندما يبدأ بالغليان يرفع ليوضع على نار متوسطة

يضاف الارز بعد غسله ويترك لمده ثلث ساعه حتى ينضج مع اضافة بعض الماء اذا احتاج الامر.

عند التقديم يرفع العدس عن النار ويخلط الزيت مع الكمون والثومالمفروم والملح والفلفل ويضاف الى العدس مع التقليب ثم يوضع في قلبة عند التقديم مكعبات الخبز والقليل من الليمون.

* الطبق التاسع “ سلطة الفتوش “


المقادير

باقة نعناع طازج ومفروم

خسة متوسطة الحجم تورق وتغسل وتقطع

باقة بقدونس طازج ومفروم

نصف كيلو خيار يغسل ويقطع إلى قطع صغيرة

باقة فجل تغسل جيداً وتقطع

نصف كيلو طماطم يغسل ويقطع إلى قطع صغيرة

3 فصوص ثوم مدقوقة

فلفل أخضر حلو تنزع بذوره ويقطع

عصير ليمونتين

عيدان بصل أخضر تغسل وتقطع ناعماً حسب الرغبة

3 ملاعق خل طعام

رغيف خبز عربي محمص

رشة سماق

كوب زيت زيتون

الطريقة

ضعي الخضار المقطعة في وعاء السلطة واخلطيها بالملح وعصير الليمون الحامض والثوم والزيت والخل.

قطعي الخبز المحمص إلى قطع متوسطة الحجم وأضيفيها إلى الخضار وحركيها.

رشي السماق على الخليط وقدميه وصحتين وعافية

* الحلويات ” فطيرة القرفة “

المقادير:
2 كوب دقيق (وممكن تحتاجي شوية صغيرين كمان حسب العجينة ما تمسك معاكي)
¾ كوب سكر بودرة أو سكر عادي (حسب ما تحبي)
قطعة خميرة بيرة أو معلقة كبيرة خميرة فورية
2 ملعقة كبيرة قرفة مطحونة
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
3 ملعقة كبيرة لبن بودرة
2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة سكر
ميه دافية للعجن
ذرة ملح صغيرة
سمنة سايحة

الطريقة:
1- اخلطي المكونات بالترتيب.. الأول الدقيق، وبعدين اللبن البودرة، والملح، والسكر، وقلّبيهم كويس، وبعد كده حطّي الخميرة والبيكينج باودر، وقلّبيهم كويس أوي، وبعد حطّي الزيت، وابتدي اعجنيهم بشوية ميه دافية لحد ما تتكون عجينة متماسكة مش بتلزق في إيدك.

2- سيبي العجينة تتخمر في مكان دافي حوالي ساعتين، وخلّي بالك إن دي من أنواع العجين اللي كل ما تتخمر كل ما كان طعمها أحلى وأخف.

3- وفي الوقت اللي العجينة بتتخمر فيه، ابدئي حضّري بودرة القرفة، وصوص الفانيليا.. وعلشان تحضّري بودرة القرفة كل اللي عليكي إنك تخلطي السكر البودرة مع القرفة، وشيلي الخليط ده في كيس على جنب.

4- لتحضير صوص الفانيليا: اخلطي كمية من الشربات العادي اللي بتعمليه للحلويات مع اللبن البودرة ورشة فانيليا، وقلّبيهم مع بعض جامد؛ لغاية ما تحسّي إن الصوص بقى سُمكه معقول زي سُمك الكريمة السايلة كده.

5- بعد ما العجينة تتخمر افرديها بالنشابة بحيث يبقى سُمكها صغير، وبعد كده قطّعها بالسكينة لقطع متساوية بالطول، وبعدين قطّعيها بالعرض؛ لأن الفطيرة دي أصلها إنها تكون قطع متشابكة.

6- بعد كده حطّي قطع العجينة في الكيس اللي فيه السكر والقرفة، واقفلي الكيس ورجّيه كويس علشان تتأكّدي إن العجينة اختلطت كويس، وبعد كده رصّي قطع من العجين بشكل عشوائي جدا فوق بعض في أي صينية صغيرة، وبعدين رشي فوقيهم شوية سمن سايح، وعليهم شوية من خليط السكر والقرفة.

7- بعد كده حطّي صف تاني من العجين، بس راعي إنك تشبّكي العجين كويس بإيدِك، وتحطّي شوية سمنة، وهكذا بس ما تحطّيش صفوف كتيرة؛ لأنها بتعلى في الفرن، وفي آخر صف، رشّي شوية سكر وقرفة.

8- دخّلي الصينية في الفرن وسيبيها لمدة 20 دقيقة، أو لغاية ما تتأكدي إنها استوت؛ بإنك تحطّي شوكة جواها ولو طلعت نظيفة تبقى العجينة استوت، وبعد ما تتأكدي إنها استوت، طلّعي الصينية من الفرن وسيبيها لمدة 5 دقائق وبعدين اقلبيها، وآخر خطوة إنك توزّعي عليها صوص الفانيليا.. وبالهنا والشفا.


ملحوظة:
1- العجينة دي مش بالضرورة تقطّعها وتعملي كل الخطوات اللي عملناها؛ لكن ممكن تفرديها بالنشابة، وتوزّعي فوقيها القرفة والسكر، وتلفّيها رول زي السويسرول، وبعد كده قطّعيها قطع، وحطّيها في صينية مدهونة بالسمنة.

2- ممكن تعملي الفطيرة دي بصوص الكراميل بدلا من صوص الفانيليا..

 وطريقة تحضريه: إنك تخلطي كوب سكر مع ملعقتين ميه، وتحطّهم على النار من غير ما تقلّبيهم لحد ما السكر يغلي ويتحول للون الدهبي، وبعد كده هدّي النار، وانزلي عليهم بالكريمة اللباني أو قطعة قشطة لو مافيش عندك كريمة، وخدي بالك لإن السكر هيفور أول ما تحطّي الكريمة، وبعد كده قلّبي الصوص كويس واطفي النار عليه، وبعد كده حطّي نصف ملعقة سمنة وفانيليا على الصوص، وبكده يكون صوص الكراميل جاهز؛ بس يفضل إنك تعمليه والفطيرة في الفرن؛ لأن صوص الكراميل بيجمد على طول.


“ عمل بلح الشام بالقشدة والفستق


المقادير:
كوبا دقيق أبيض
كوب ماء
نصف كوب سمن مضاف إلي زيت
ست بيضات
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقتان صغيرتان خل
ثلاثة أكواب شربات
للتزيين: فستق مجروش – جوزهند – شوكولاتة مذابة – قشدة

الطريقة:

يوضع الماء مع السمن والزيت على النار وعندما يغلى المزيج يضاف الدقيق ويقلب بسرعة مع تهدئة النار حتى يصبح العجين كالكرة.

ارفعي العجين عن النار، وضعيه في وعاء واسع حتى يبرد، ثم أضيفى البيض واحدة بعد الأخرى مع التقليب.

أضيفى الخل للعجين وقلبى جيداً ثم أضيفى الفانيليا، مع الاستمرار في التقليب. ضعى العجين فى ماكينة بلح الشام.

اقلي أصابع بلح الشام فى زيت غزير ساخن، مع تهدئة النار أثناء القلي.

صفي أصابع بلح الشام من الزيت باستخدام أوراق المطبخ، ثم ضعيها بعد أن تبرد فى الشربات البارد أيضا.

ارفعي أصابع بلح الشام من الشربات، واتركيها تبرد، ثم قومي بشق وحداتها من المنتصف وحشوها بالقشدة، ثم انثري عليها الفستق المطحون أو الشوكولاته المذابة أو جوز الهند حسب رغبتك.

* المقبلات “ السمبوسك بالنعناع”


المقادير:

500 جرام من اللحم المفروم، 2 3 بصلة مفرومة ناعماً، 1 لفة من رقائق السمبوسك الجاهزة “يمكن استبدالها بالجلاش”، 1 ملعقة كبيرة من مسحوق النعناع،2/1 ملعقة من الملح، 2/1 ملعقة من الفلفل الأسود، 1 ملعقة كبيرة من الدقيق ذائبة في 1/4 كوب من الماء (لغلق العجينة) ، مقدار كافي من الزيت النباتي لقلي السمبوسك

خطوات التحضير:

يوضع البصل في المقلاة ويقلب على نار قوية مع الزيت حتى يصبح شفافاً ثم يضاف إليه اللحم المفروم ويقلب حتى يتغير لون اللحم وينضج.

ثم يضاف الملح والفلفل الأسود والنعناع الجاف ويقلب المزيج ويرفع عن النار ويترك جانباً حتى يبرد قليلاً وتمد كل طبقة من عجينة السمبوسك على طاولة المطبخ ، ويوضع مقدار ملعقة صغيرة من حشوة اللحمة على أحد أطرافها ثم تطبق على شكل مثلثات ويلصق بطرفها بواسطة دهنه بقليل من خليط الدقيق والماء.

ثم يوضع مقدار من الزيت في مقلاة عميقة، ويحمى جيداً، ثم تقلى حبات السمبوسك حتى تنضج وتصبح ذهبية اللون.

ثم ترفع الحبات من المقلاة وتوضع أولاً على ورق خاص للامتصاص ثم تصف في طبق التقديم وتقدم ساخنة .

وبالهنا والشفا 😍

تابعونا علي جروب الفيسبوك 👇

https://bit.ly/2KhnQVr

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????