شاورما اللحم على الطريقة التركية
المقادير :صوص الطحينة :
- كوب طحينة
- 2 فص ثوم مهروس
- ربع كوب عصير ليمون
- 2 معلقة كبيرة زبادي
للتزيين :
- حبة بصل مقطع شرائح رفيعة
- معلقة كبيرة سماق
- فيليه اللحم : 700 جرام (مقطع شرائح رفيعة)
- كوب زبادي
- 2 معلقة كبيوة زيت زيتون
- ربع كوب خل
- 2 فص ثوم مهروس
- معلقة صغيرة فلفل اسود
- نصف معلقة صغيرة ملح
- 2 حبة هيل (حبهان)
- معلقة صغيرة شاورما
- 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
طريقة التحضير
- اخلطي الزبادي مع الملح وعصير الليمون والثوم والخل والفلفل الأسود والهيل الحب وزيت الزيتون وبهارات الشاورما في طبق كويس.
- ضيفي اللحم وقلبي لحد ما تمتزج المكونات وغطي الطبق ودخليه الثلاجة ليلة كاملة.
- حطي اللحم مع التتبيلة في طاسة أو حلة على نار متوسطة وخليه لمدة 40 دقيقة لحد ما اللحم يستوي.
- اخلطي الطحينة مع الزبادي والثوم والليمون كويس لحد ما الصوص يبقى متجانس وناعم.
- قدمي الشاورما في الخبز العربي مع صوص الطحينة.
- اخلطي البصل مع السماق وقدميه جنب الشاورما والصوص.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق