كالزوني بالفاهيتا
المقادير
- كوبايتين ونص دقيق.
- معلقه كبيره زبادي.
- ربع ملعقه صغيره ملح.
- نص معلقه صغيره سكر.
- معلقه صغيره خميره فوريه.
- 2 معلقة زيت نباتي.
- مياه دافيه حسب العجين "3/4 كوب".
- الحشو حسب اختيارك طبعاً سواء فاهيتا فراخ او لحمه.
طريقة التحضير
- نخلط الدقيق مع ربع معلقه صغيره ملح مع نص معلقه صغيره سكر ومعلقه صغيره خميره فوريه و نقلبهم كويس.
نضيف الزبادى والمياه الدافيه بالتدريج مع التقليب لحد ما العجينه تتماسك، نضيف الزيت ونعجن كويس ونغطيها ونسيبها تخمر ساعه.
- نقسم العجينه 6 كرات ونفردها بالدقيق على شكل دايره.
نحط الحشو اللي احنا عاوزينه ونوزعه على كل العجين ونضيف عليه جبنه موتزاريلا وجبنه شيدر.
- نقفل الأطراف كويس بطريقه مبرومه ونحطها فى صينيه مدهونه زيت أو سمنه.
- باستخدام الفرشاه ندهن السطح من فوق بالزبده.
- ندخلها الفرن ونشغله من تحت الاول ولما الاطراف تحمر نشغل الشوايه لحد ما تاخد اللون وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق