Subscribe Us

test

احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

الاثنين، 21 سبتمبر 2020

طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة

 طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة

طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة



المقادير

10 رقاقات ( نصف كيلو تقريبا )
مرق دجاج او لحم ( شوربه دافيه )
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
سمن بلدى
لحمه معصجه

الطريقه :
لحمه معصجه:
 نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي ونجيب 1/2 ك اللحمه و نقلب فيها ونضيف كوب عصير طماطم مع ملعقه صلصه ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين نسيبها لحد ماتسوتي ربع ساعه بس

 طريقه عمل الرقاق باللحمة لمفرومة

* نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و ندهنها بالسمن

* ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرق ( الشوربة ) المذاب به الصلصه فيصبح طريا


وراعى ان يكون المرق دافى فقط وليس ساخن جدا حتى لا يتعجن منك الرقاق .

* نضع الرقاقه بالصينية و احدة تلو الاخرى الى ان نصل الى 5 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة الحمة المفرومه المتعصجه
و نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة ونثني الاطراف بشكل مناسب فى حالة ما كانت الصينية صغيرة
نضع على الوجه قليل من السمن وكدة تكون جاهزة بعد اضافة القليل من الشوربه

*نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر أو سويها على سطح البوتجاز مع تدوير الصينيه باستمرار حتى تحمر ثم نقلبها على الوجه الثانى ونفعل نفس الطريقه حتى تحمر من جميع الجهات و لكن طريقة سطح البوتجاز تحتاج حرص حتى لا تحترق منك .

وتقطع و تقدم ساخنة


وبالهنا والشفا


تابعونا علي جروب الفيسبوك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????