احدث المقالات

Post Top Ad

Your Ad Spot

الاثنين، 21 سبتمبر 2020

طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة

 طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة

طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة



المقادير

10 رقاقات ( نصف كيلو تقريبا )
مرق دجاج او لحم ( شوربه دافيه )
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
سمن بلدى
لحمه معصجه

الطريقه :
لحمه معصجه:
 نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي ونجيب 1/2 ك اللحمه و نقلب فيها ونضيف كوب عصير طماطم مع ملعقه صلصه ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين نسيبها لحد ماتسوتي ربع ساعه بس

 طريقه عمل الرقاق باللحمة لمفرومة

* نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و ندهنها بالسمن

* ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرق ( الشوربة ) المذاب به الصلصه فيصبح طريا


وراعى ان يكون المرق دافى فقط وليس ساخن جدا حتى لا يتعجن منك الرقاق .

* نضع الرقاقه بالصينية و احدة تلو الاخرى الى ان نصل الى 5 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة الحمة المفرومه المتعصجه
و نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة ونثني الاطراف بشكل مناسب فى حالة ما كانت الصينية صغيرة
نضع على الوجه قليل من السمن وكدة تكون جاهزة بعد اضافة القليل من الشوربه

*نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر أو سويها على سطح البوتجاز مع تدوير الصينيه باستمرار حتى تحمر ثم نقلبها على الوجه الثانى ونفعل نفس الطريقه حتى تحمر من جميع الجهات و لكن طريقة سطح البوتجاز تحتاج حرص حتى لا تحترق منك .

وتقطع و تقدم ساخنة


وبالهنا والشفا


تابعونا علي جروب الفيسبوك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad

Your Ad Spot

???????