قراقيش الينسون 😋
( بدقيق الدرة مع دقيق القمح كامل الحبة 🌾🌽)
🔅 الوصفة حلوة جدًا ومكوناتها بسيطة وريحتها في البيت تحفة .. ودقيق الدرة بيضيف نكهة وقوام حلو أوي للبسكوت .. 😍
🔅الوصفة خالية من الدقيق الأبيض أو السكر الأبيض ❌
🔅الوصفة خالية من الدقيق الأبيض أو السكر الأبيض ❌
قراقيش الينسون |
• المكونات 📝:
- كوب ونصف دقيق ذرة ( استخدمت الصفراء)
- كوب ونصف دقيق قمح كامل الحبة ..
- تلت إلى نصف كوب خليط من الزبدة البلدي مع زيت الزيتون .. ( لو تلت كوب بيكون البسكوت مقرمش وحلو جدًا .. لو زادت لنص بيكون قوامه ناعم .. ف كل واحد يختار حسب ذوقه)
- نصف كوب زبادي ( علبة زبادي الصغيرة ١١٠ جم )
- ملعقة صغيرة باكينج بودر ..
- ملعقتين كبار سمسم محمص خفيف ( اختياري)
- ملعقتين كبار ينسون وشمر ( وأي حبوب نفضلها )
- من نصف كوب إلى كوب ماء .. ( حسب احتيار العجين )
- ملعقة كبيرة عسل نحل ..
- رشة ملح ..
| ||
دي لو هعملها رول شبه البقسماط الصغير بقسمها بالشكل دا عشان تطلع الاحجام متقاربة .. 👌🏼
|
• طريقة التحضير 🥣 :
- هنخلط العسل والزبدة والزيت والزبادي مع بعض .. ونضيفهم على الدقيق وباقي المكونات الجافة ..
- نقلبهم لغاية ما المكونات الجافة كلها تندمج مع السوايل ..
- هنضيف ميا بالتدريج .. شوية بشوية .. لما العجينة تتشرب .. نضيف تاني لغاية ما تتكون عندي عجينة طرية سهلة التشكيل مش بتتشقق ..
- المقدار خد معايا كوب إلا ربع ميا ..
- نقلبهم لغاية ما المكونات الجافة كلها تندمج مع السوايل ..
- هنضيف ميا بالتدريج .. شوية بشوية .. لما العجينة تتشرب .. نضيف تاني لغاية ما تتكون عندي عجينة طرية سهلة التشكيل مش بتتشقق ..
- المقدار خد معايا كوب إلا ربع ميا ..
ممكن نقسمهم كدا وتسيبها بسكوتات من غير ما نعملها رول وممكن نعملها بحجم أصغر ودا أفضل عشان ميتكسرش وممكن مدورة .. 🍪
|
• طريقة التشكيل والتسوية 👩🏻🍳:
- طريقة التشكيل موضحة بالصور .. وممكن نشكلها بطرق مختلفة ..ومهم نغطي العجين واحنا بنشتغل ..
- البسكوت دا بيرتفع شوية ف الفرن ف الأفضل يكون طبقة مش تخينة وهو عجين ..
- بيدخل فرن على ١٨٠ .. وبياخد وقت شوية لو الفرن كهرباء.. لو الفرن نار بيكون أسرع ..
- بنعرف إنه استوى لما لونه يبقى دهبي واضح من تحت وياخد فون من فوق ..
- بيكون طري وهو لسه سخن .. لما يبرد بيقرمش ..
- بعد ما يبرد خالص مهم نشيله في حاجة محكمة الغلق عشان يفضل مقرمش .. ممكن نقدمه لوحده أو مع الشاي ..
☕️😋
تابعينا على الفيسبوك من هنا : https://www.facebook.com/saidty1/
- طريقة التشكيل موضحة بالصور .. وممكن نشكلها بطرق مختلفة ..ومهم نغطي العجين واحنا بنشتغل ..
- البسكوت دا بيرتفع شوية ف الفرن ف الأفضل يكون طبقة مش تخينة وهو عجين ..
- بيدخل فرن على ١٨٠ .. وبياخد وقت شوية لو الفرن كهرباء.. لو الفرن نار بيكون أسرع ..
- بنعرف إنه استوى لما لونه يبقى دهبي واضح من تحت وياخد فون من فوق ..
- بيكون طري وهو لسه سخن .. لما يبرد بيقرمش ..
- بعد ما يبرد خالص مهم نشيله في حاجة محكمة الغلق عشان يفضل مقرمش .. ممكن نقدمه لوحده أو مع الشاي ..
☕️😋
تابعينا على الفيسبوك من هنا : https://www.facebook.com/saidty1/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق